CRNI_LOGO

MTV BAND 2012 POWERED BY RAY BAN UKUPNO PRIJAVLJENO 300 IZVOĐAČA, MASCOM POBEDNIKU OBJAVLJUJE ALBUM!
 
Završeno je prijavljivanje za veliku akciju MTV Band 2012 Powered by Ray Ban za koju se za mesec dana prijavilo čak 300 izvođača! Ovakav odaziv bendova čini ovo  takmičenje jednim od najuspešnijih međunarodnih muzičkih konkursa održanih u region u  poslednjih dvadesetak godina.
Glasanje za izvođače traje do 15. aprila na adresi http://mtv.rs/mtvband2012/mtv-band-20121 nakon čega će biti proglašen službeni redosled. Tri izvođača sa najvećim brojem glasova žirija i publike nastupiće u petak, 18. maja na koncertu u poznatom zagrebačkom klubu “Jabuka”. Pobednik takmičenja osvojiće pritom snimanje spota u produkciji MTV-ja, ali to nije sve!
Konkursu se pridružila i ugledna diskografska kuća Mascom iz Beograda, koja će pobedniku takmičenja objaviti album na CD-u, kao i digitalno izdanje, a obezbediće i pomoć oko administracije prava. Ovime će pobednik tamičenja, osim svirke u “Jabuci” i nastupa na nekom od partnerskih festivala u Hrvatskoj, dobiti još jednu veoma vrednu nagradu koja će mu sigurno pomoći u građenju karijere. Mascom će bendu, uz objavljivanje albuma, obezbediti i kvalitetnu distribuciju tog izdanja, odnosno njegov plasman u svim bitnijim CD šopovima u Beogradu, Novom Sadu i još nekoliko većih gradova u Srbiji, kao i mogućnost da se album pobednika nađe i na svim najbitnijim web prodavnicama širom sveta, od kojih su najzvučnija imena iTunes, Amazon, Napster i Spotify, ali i još 400 drugih, manjih portala. Ekskluzivitet ovog aranžmana se ogleda u tome što se ovakav vid promocije izdanja jedino može realizovati kroz saradnju sa nekom od firmi koje su partneri ovih elitnih web prodavnica, a Mascom EC je jedna od retkih na Balkanu koja ima taj status. Naravno, Mascom će pružiti pomoć bendovima prilikom prijavljivanja repertoara u društvima za kolektivno ostvarivanje prava kao što su Sokoj, OFPS, ali i mnogim drugim sličnim društvima u inostranstvu, kao i pomoć prilikom ostvarivanja prava i ubiranja naknada koje im po tom osnovu pripadaju.
MTV Band 2012 powered by Ray Ban pokazao je da regionalna muzička scena ima jako puno kvalitetnih muzičara pred kojima je svetla budućnost. Drago nam je, takođe, da su potencijal ovog takmičenja prepoznali i neki bendovi koji već imaju objavljena zvanična izdanja i priličan broj koncerata na svom kontu. Smisao zajedničke akcije Ray Bana i MTV-ja nije bio samo izabor pobednika, nego i da se opipa puls kulturne i subkulturne scene mnogih gradova naše regije, da se istaknu talentovani umetnici i da se predstave javnosti na brojnim festivalima, i na taj način im pomoći u izgradnji karijere.

 

Povezana vest:  PRVA osnovala izdavačku muzičku kuću “PRVA RECORDS”