Pilerovi_erste_bankaDokumentarni film o Pilerovima 26. marta u „Madlenianumu“

 

Dokumentarni film o pobednicima takmičenja „Ja imam talenat“, Darku, Danijelu i Sandri Piler, pod nazivom „Božije čudo“, biće premijerno prikazan 26. marta u „Madlenianumu“, najavio je danas reditelj priče o životu malih muzičara Tihomir Radetić.

Dokumentarac „Božije čudo“ je treći Radetićev film koji se bavi romskom decom balkanske regije. Prvi je bio film „Violina i ljubav“, a drugi „Cigani, psi i ljudi“.

Povezana vest:  Rambo dočekuje Novu godinu u dezinfikovanom Domu omladine

Radetić, koji poznaje Pilerove sedam godina, kaže da je njihova životna priča od sviranja u Knez Mihailovoj ulici, životu u malom i starom stanu, do trijumfa u serijalu „Ja imam talenat“ i osvajanja 100.000 evra, automobila marke „citroen“ i ugovora za izdavanje albuma, jedna pozitivna priča, nasuprot situaciji 300.000 dece koja na prostorima bivše Jugoslavije žive na ulici i „nema mnogo šansi da se izvuče“.

Povezana vest:  Vlatko Stefanovski i Damir Urban na Džibonijevom koncertu

Nakon projekcije filma, trio Pilerovih će održati koncert u „Madlenianumu sa svojim gostima, a ulaznica košta 1.000 dinara.

-Ovo veče biće prilika videti kroz prizmu kamere odrastanje ove dece na ulicama Beograda u prave svetske muzičare, a potom ih i čuti uživo – najavio je Radetić.