RHCP 1_Clara Balzary

Red Hot Chili Peppers na Lolapaluza festivalu
 
Kalifornijski rok bend Red Hot Chili Peppers, bluz rok sastav The Black Keys i britanska grupa Florence and the Machine samo su neki od izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem trodnevnom “Lolapaluza“ muzičkom festivalu u Čikagu koji počinje 3. avgusta.
Kako je AP-u rekao pevač benda Jane’s Addiction i osnivač festivala Peri Farel, na konačnoj listi izvođača su i Black Sabbath’ Džek Vajt, Sigur Ros, izvođači iz Evrope, Čilea, Australije i Malezije, kao i grupe Bloc Party,Franz Ferdinand,The Afghan Whigs, The Shins i nekadašnja takmičarka “Američkog idola“ Hejli Rejnhart.
Napraviti savršen spoj izvođača je specijalni izazov, objašnjava Farel.
-Pokušavaš da balansiraš sa mnogo toga – rekao je on.
-Balansiraš sa ekonomijom, postoji određen budžet i pokušavaš da balansiraš sa onim izvođačima koji su slobodni. Mislim da je ponuda raznovrsna i da će sve proći dobro – dodao je on.
Ove godine, Farel je odlučio da se na festivalu čuje i elektro-dens muzika, pa će tako nastupiti i izvođači kao što su’Justice“ i Avicii.
Ovo je osma godina kako se “Lolapaluza“ održava u Čikagu. Prošle godine je festival posetilo oko 270.000 ljudi, u proseku 90.000 dnevno.

 

Povezana vest:  Noel Galager će treći put biti otac