Keltsi najduži koncert sviraju za svetog Patrika 

Ortodox_celticsSastav Ortodoks Kelts(Orthodox Celts) najavljuje da će 17. marta u Domu omladine Beograda odsvirati svoj „najduži ikad“ tradicionalni koncert povodom najvećeg irskog praznika Dana svetog Patrika.
-Set lista biće duža nego ikada i obogaćena nekim pesmama koje retko sviramo. Jednu nismo od 1998. godine, a jedna je nova i poslužiće kao putokaz ka sledećem albumu. Da li će biti album ili EP videćemo – rekao je pevač „Kelta“ Aleksandar Petrović poznat kao Aca Seltik na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
Izvođači irske tradicionalne muzike sa primesama popa i roka Ortodoks Kelts će u gornjoj sali DOB-a na svom 18. koncertu povodom svetog Patrika u Beogradu, izvesti i standarnih desetak pesama, jer Seltik strahuje da bi bez njih „publika linčovala“ njegov bend.
-I dalje tvrdim da postoji čudna metafizička veza između benda i sveca. Bila je misaona imenica naći nekoliko različitih ljudi da sviraju ovu vrstu muzike. Duboko verujem da je neko iz metafizičke sfere umešao prste, a taj neko je ovde prozvan. Svetog Patrika poštujemo kao za nas najznačajniju ličnost – rekao je Seltik.
Muzičar je pozvao fanove benda da posete crkvu u Mladenovcu gde se nalazi „fenomenalna, jedina pravoslavna ikona svetog Patrika“ u Srbiji.
Bend poznat po hitovima „Irish Rover“ i „We’re Drinking Beer“ za svetog Patrika svirao je u gornjoj sali DOB-a poslednji put dve večeri 2002. godine, a Seltik se prisetio da je tom prilikom oslabio šest kilograma, koliko je bilo „energije i znoja“.
Za dodatan razlog da fanovi dođu na koncert postarao se producent „Beogradska kulturna mreža“ (BKM) sa idejom da se uz kartu po ceni od 980 dinara na poklon dobija tamno zelena majica Ortodoks Kelts.
-Oduševljen sam tim potezom iz vrlo prozaičnog razloga. Kao neko ko voli da ide na koncerte uvek mi je negde u malom mozgu da nešto ponesem kao suvenir, i godinama imam želju da i naši fanovi budu zadovoljni i na taj način. Konačno je ove godine došlo i do toga – istakao je Seltik.
Predstavnik „BKM“ Ivan Ivačković rekao je da je deljenje majica „Ortodoks Kelts“ u stvari „velika akcija ozelenjavanja Doma omladine“.
Ortodoks Kelts pored Beograda očekuju i koncerti 19. marta u Novom Sadu, 25. marta u Zrenjaninu i 26. marta u Nišu.
Povezana vest:  Justin Bieber bi mogao biti optužen zbog pretnji smrću