GNR_NOVA_najava

Eksl Rouz oduševljen podrškom u vezi sa Kućom slavnih

 

Frontmen grupe „Guns N“ Roses“ Eksl Rouz izjavio je da je zatečen i oduševljen podrškom koju je dobio od medija i obožavalaca povodom njegove odluke da odbije poziv da bude uvršten u Rokenrol kuću slavnih proteklog vikenda. U pismu na sajtu grupe, Rous je rekao da je oduševljen neočekivano „pozitivnim odgovorom i podrškom javnosti“ na svoju odluku.

Neki gledaoci na subotnjoj ceremoniji u Klivlendu zviždali su kada je Rouzovo ime pročitano i kada su drugi članovi grupe primili svoju nagradu. Rouz je prvi umetnik koji je javno odbio da bude uveden u Kuću slavnih od preživelih članova grupe „Sex Pistols“ 2006. godine, prenosi Rojters.

Povezana vest:  Šta ćete sve slušati ovih dana u Blue Moon music pub

Rouz nije objasnio zbog čega je odbio da uđe u Kuću slavnih osim što je rekao da se nije osećao „željeno ili poštovano“. U pismu koje juče postavljeno na sajt njegove grupe Rouz je naveo da ne razume način na koji se primaju ljudi u Kuću slavnih niti šta tu Kuću slavnih čini toliko važnom.

Povezana vest:  Indonezija i Srbija u Titovom Plavom vozu

Rokenrol kuća slavnih je na svom vebsajtu navela da se članovi biraju glasovima više od 500 rok stručnjaka sa liste nominovanih koju svake godine sastavlja Fondacija sa 25 godina iskustva u industriji i sa „besprekornim muzičkim ukusom“.

Grupa „Guns N“ Roses“ bila je popularna 1980ih i početkom 1990ih sa hitovima „Appetite for Destruction“, „Paradise City“, „Don“t Cry“ ali su se raspali početkom 1990ih zbog svađe Rouza i gitariste Sleša. Rouz je juče čestitao drugim umetnicima koji su ušli u Kuću slavni i izvinio se Klivlendu što nije prisustvovao ceremoniji. U Kuću slavnih u subotu su ušli i Lora Najro, Fredi King kao i grupe „Red Hot Chili Peppers“, „Donovan“ i „Beastie Boys“.

Povezana vest:  Bend Green Day najavio novi album s pesmama o seksu