Trenchtown_logo

Nastupi DJ-eva i sound systema na 12. Trenchtown festivalu
 
Na 12. Trenchtown festivalu koji će se održati od 30. aprila do 2. maja u Etno kampu nedaleko od Palića, svakog festivalskog dana, nakon nastupa bendova na Maloj bini vas očekuju žurke uz DJ-eve i sound systeme – Jackie Daggera, Djashttown Queen i Ital Vision sound system i njihove goste.
Prvog dana Festivala, 30. aprila, nastupiće Jackie Dagger. Boris Djerman aka Jackie Dagger je DJ i producent iz Novog Sada. Elektronskom muzikom se bavi od 2000. godine, a do danas je sarađivao sa nizom bendova. Pored DJ-inga i produkcije, jedan je od predvodnika RMNG ekipe koja organizuje klupske večeri posvećene world, house, dubstep i hip hop muzici. Nastupao je na festivalima širom Balkana, Italije, Slovačke, sa umetnicima kao što su Rustie, Ben UFO, Bok Bok, Ikonika, Girl Unit, Jam City, Canblaster, Martelo,…
Drugog dana Festivala, 1. maja, nastupiće prva dama domaćeg dubstepa i jedan od najznačajnjih DJ-eva na srpskoj klabing sceni – Djashttown Queen. Darja Janošević a.k.a. Djashttown Queen je rođena (i odrasla) u Beogradu, a njeno muzičko putovanje je počelo u ranom detinjstvu kada je otkrila da je muzika njen život. Odlučila je da postane klasično obrazovana pijanistkinja, pa je diplomirala na Muzičkoj akademiji (odsek klavir). Nakon „kosmičkog iskustva“ koje je doživela kada je čula Bad Influence – Chat Bout u 6 ujutru u klubu, njen put je krenuo drugim pravcem. Počela je na nastupa kao DJ i brzo postala (pre)poznata po unikatnoj tehnici miksovanja i velikoj količini pozitivne energije koju isporučuje tokom svojih setova. Prva dama srpskog dubstepa, kako je publika naziva, nastupala je u klubovima širom Srbije i ex-Yu regiona, rame uz rame sa eminetnim izvođačima domaće i strane scene. Njena karijera ide uzlaznom putanjom, a sigurno je da će nastaviti da „rastura klubove“ po celom regionu.
Poslednjeg dana Festivala, veliku reggae žurku na Maloj bini napraviće popularni sound system Ital Vision sa svojim gostima iz inostranstva. Tako će, kao specijalni gost, nastupiti Mr Boogie (iz sastava East Roots) iz Bukurešta i NRG_D i Jahmmi Youth iz Bugarske.
Jedan od „domaćina“ na Trenchtown Festivalu, Ital Vision sound system originalno je nastao 2004. godine u Zagrađu, u Crnoj Gori. Već naredne godine sound system nalazi se na relaciji između Bara, Beograda i Subotice, i tokom tri nezaboravna dana na Trenchtown festivalu u Etno kampu 2005. godine, priređuje sjajan set zagrevajući brojnu publiku za nastupe domaćih reggae sastava, uz uvek dobro prihvaćeni roots i dub zvuk. Svojim izborom muzike iz godine u godinu, Ital Vision pokazuje zbog čega se reggae na Trenchu voli i živi.
Takođe, svakog festivalskog dana, od 14 sati, posetioci će imati priliku da na Rege terasi prate nastupe DJ-eva i sound systema.
30. april – Darez Selecta, Ital Vision sound system i Mr Rez a.k.a. Albaninan Reggae Ambassador
1. maj – Butchaa & Ras Milenko (Easy Skanking), Ital Vision sound system i NRG_D
2. maj – Butchaa & Ras Milenko (Heavy Dose), Herbal Queen i Roots and sounds DJ’s
Ove godine na Rege terasi nastupiće Mr Rez, Albanian Reggae Ambassador, najpoznatiji rege DJ iz Albanije, rodom je iz Tirane (od 1991. godine živi i radi u gradu Pisa, Italija). 2001. godine se vraća u rodni grad gde postaje jedan od začetnika rege kulture u Albaniji. Rez Selector, ambasador rege muzike, u Tirani je neretko i za dj pultom hiphop i dancehall zurki. New Relation Generation Dub ( NRG_D) dolazi iz duhovne prestonice Bugarske, Velikog Trnova, i deo je novog talasa fantastičnih rege autora iz tog dela Balkana. Muzikom koja je spoj etnopoezije Balkanskog poluostrva i ritma karipskog rege zvuka, ovaj vokalni projekat poziva na duhovno osvešćivanje čitavog regiona i okretanje ka kulturnom nasleđu i prirodi, kao jedinoj alternativi brzom životu grada. Predstaviće se i Roots And Sound, organizacija koja okuplja istaknute disk džokeje iz Srbije, Albanije, Bugarske i Rumunije.
Kompletan program na Velikoj i Maloj bini.
Velika bina:
30. april – Eva Braun, Eyesburn, Superhiks
1. maj – SevdahBABY, Elemental, Atheist Rap
2. maj – Roots Rocket, Jinx, colorStar
Mala bina:
30. april – Fluat, Nebo je crveno, All The Arms We Need, Zion Crew, Stray Dogg, Sajsi & Damjan Eltech, DJ Jackie Dagger
01. maj – Replika42, 4real, Born, Bauk Squad, New Citizens, Proces, Aman Zaman, DJ Djashttown Queen
02. maj – The Socks, Felon, Vlasta Popić, UTC, Bvana iz lagune & Neznani ludaci, ZAA, Ital Vision sound system sa gostima

 

Povezana vest:  BRAJAN FERI OTPOČEO MUZIČKU TURNEJU UZ VELIKE POHVALE KRITIKE I PUBLIKE