filip_filipovic

LIGA ŠAMPIONA

Vašaš dobio Jug, na f4 idu i Primorje, Mladost i Pro Reko

 

Vaterpolisti Vašaša savladali su večeras dubrovački Jug sa 16:9 u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Mađaru su se tako plasirali na završni turnir u Oradei, Rumunija, gde će igrati i zagrebačka Mladost, Primorje iz Rijeke i italijanski Pro Reko. Vašaš je uspeo da nadoknadi četiri gola manjka iz prvog susreta u Dubrovniku i odličnom igrom obezbedi plasman na završni turnir.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, Grkinjama prvo zlato u vaterpolu

Mađarski tim došao je do velike prednosti u trećoj i četvrtoj četvrtini kada je postigao po pet pogodaka. Najbolji strelac tima iz Budimpešte bio je Gergelji Katonaš sa četiri gola, dok je za Jug Nikša Dobud pogodio tri puta.

Iako je Jug, iako veliki favorit za nastup u finalu, ispao, Hrvatska će ipak imati dva predstavnika. Mladost iz Zagreba za koju nastupa Kapiten Srbije Vanja Udovičić i u drugom meču svaladale je Seged, ovaj put u Mađarskoj sa 10:7. Zagrepčani su imali dva gola prednosti iz prvog meča a utakmicu u Segedu su prelomili u poslednjoj četvrtini kada su sa tri gola rešili pitanje pobednika.

Povezana vest:  Vaterpolo savez Srbije potpisao ugovor sa KBC Zvezdara

Najneizvesnija borba viđena je u Herceg Novom gde je domaći Jadran pokušao da nadoknadi gol manjka iz prvog meča protiv riječkog Primorja. Ipak tim iz Istre uspeo je da odoli u Igalu i meč je završen nerešeno 11:11.

Učesnik završnog turnira biće i Pro Reko za koji igraju reprezentativci Srbije Filip Filipović, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović. Italijanski tim je i u drugom meču ubedljivo bio bolji od Budve i pobedio 19:6, a imao je i prednost od osam golova iz prvog meča u Crnoj Gori.

Povezana vest:  Počinje EP za vaterpoliste:Srbija kao Borg na Vimbldonu 1980

Turnir najbolje četiri ekipe Evrope igraće se 11. i 12. maja u rumunskoj Oradei.