Sevdah Baby poster DOB 

Prvi veliki beogradski solo koncert fenomena balkanske plesne muzike – SevdahBABY 19. maja u Domu omladine
 
Danas, kao i pre šest godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstreama ni od strane ljubitelja alternative, ni od strane ljubitelja balkanske folk muzike ni od predstavnika urbane, klupske kulture na drugoj strani. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues ili brazilska tristessa.
Od trenutka kada se na Youtubeu pojavila prva pesma SevdahBABY-a na srpskom jeziku (remix pesme Srđana Jula „Koketa“), nastalo je veliko interesovanje za rad ovog umetnika i njegov intrigatni, kemp pristup plesnoj muzici. Zatim su usledili već svima poznati veliki regionalni hitovi kao što su pre svega „3 poljupca“ i „Ljubi me brzo, žurim“. Ove nove pesme su u javnim pojavljivanjima izneli pevači, dok je Milan, SevdahBABY, na video snimcima uglavnom svirao bas gitaru u pozadini, zbog čega je jedno vreme trajala zabuna oko pravog identiteta SevdahBABY-a – neki su mislili da je on možda pevač sa disko šajkačom, ili da je zapravo u pitanju bend sa nekoliko lepih dama za mikrofonima? Čak je jedno vreme trajala dilema da li je SevdahBABY bend iz Srbije, ili možda iz Bosne (zbog sevdaha), odnosno Hrvatske (zbog prepoznatljivog naglaska u jednoj strofi pesme „3 poljupca“)? Jedina sigurna činjenica iza svih ovih priča jeste da je SevdahBABY solo producent in Beograda – koji obožava da pomera muzičke i društvene granice i ne robuje klišeima.
Pre dve godine oko sebe je okupio svoje najvernije i najtalentovanije prijatelje i oformio sastav SevdahBABY LIVE, podigavši koncept one-man-band na potpuno drugačiji, viši nivo. Vokalisti benda, Djixx i Lou Benny, sada daju svoj veliki izvođački, ali i kreativni doprinos tokom koncertnog izvođenja – radi se o snažnoj postavi vrhunskih muzičara nove generacije, koja u punom svetlu predstavlja ideju kombinovanja najboljeg od oba sveta: moć digitalne programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane.
Sevdah BABY LIVE su se pojavljivali na raznim festivalskim nastupima, ali još nisu održali veliki solo koncert u Beogradu. U Domu omladine Beograda 19. maja imaćemo priliku da vidimo po prvi put uživo Sevdaha i njegovu ekipu u punom, celovečernjem euforičnom disko pop zanosu!
Povodom predstojećeg koncerta u Domu omladine SevdahBABY kaže: „Budući da je ovo prvi veliki beogradski koncert, u jednoipočasovnom nastupu ćemo slušaocima predstaviti sve one pesme koje su proslavile ime SevdahBABY, ali u aranžmanima koje sam razvio sa svojom Live ekipom. Osim velikih hitova – „Koketa“, „3 poljupca“ i „Ljubi me brzo, žurim“, „Znooojjj!!!“ – publika će moći da čuje i neke ne tako često izvođene pesme koje su obeležile prve godine mog rada. Naravno, spremamo i nekoliko novih pesama, od kojih će neke biti izvedene i premijerno na koncertu!“
Kao i uvek, SevdahBABY Live ekipa će publici ponuditi kvalitetnu kombinaciju žive i elektronske plesne muzike, začinjene balkanskim motivima.
SevdahBABY LIVE bend nastupa u sledećem sastavu:
Djixx — ženski vokal
Milan Stanković — vokal, gitara, talkbox
Lou Benny — rapper/hypeman
Andreja Jovanović — bubanj
DJ Prema — scratch, matrice, efekti
Ognjan Milošević — inženjer zvuka
Subota, 19. maj 2012. u 21:00
DOB//Amerikana
DJ Podrška: Me-High-Low
Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 500 din!

 

Povezana vest:  Vlatko Stefanovski objavio album "Seir"