Tereza2
TEREZA KESOVIJA I GABI NOVAK U JUGOTONU

Dve Dive, Tereza Kesovija i Gabi Novak  u Jugotonu će se u petak, 04.maja u tačno u podne družiti sa svojim fanovima i potpisivaće im diskove i albume. Razlog za ovo druženje su njihovi zajednički koncerati sa Meri Cetinić pod nazivom „Dive“ 10. maja u Domu vojske u Nišu, 11. maja u Sava centru u Beogradu i 13. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Nažalost, zbog prethodno dogovorenih obaveza Meri Cetinić neće moći da prisustvuje druženju sa fanovima.
Gabi Novak je nezaobilazno ime u istoriji hrvatske muzike. Gabi iza sebe ima pregršt osvojenih nagrada i priznanja pa iako je 50 godina karijere za mnoge nedostižan san, Gabi Novak ima svega osam albuma. Razlog tome je što je Gabi između porodice i karijere ipak odabrala ovo prvo. Kao supruga Arsena Dedića , a posle i vrlo uspešnog sina Matije Dedića nije mogla da pobegne od muzike. Ipak pesma koja doslovno opisuje Gabi Novak je“ Za mene je sreća“  koju je 2002. g. otpevala u duetu s Majom Vučić, a upravo ta godina bila joj je naklonjena i u njoj je nagrađena Porinom za najbolju žensku vokalnu izvedbu. U Jugotonu možete naći najveće hitove Gabi Novak u okviru kolekcije „Zlatna kolekcija“, kao i CD pod nazivom „Pjeva Gabi Novak“
Jedna od najvećih diva zabavne muzike na ex-yu prostorima, rođena Dubrovkinja Tereza Kesovija, svoj put započela je u rodnom gradu. Osim na ex-yu festivalima, dočekivana je ovacijama i na festivalima u Meksiku, Bratislavi, Rio de Žaneiru, Francuskoj u kojoj je imala i zavidnu karijeru. Jedna od retkih muzičara sa ovih prostora  koja je uspela četiri puta da napuni parišku Olimpiju. Na francuske top liste dospeva ponovo 2008. pesmom “De la ou tu m’aimes”. Sa festivala u Splitu, Opatiji, Zagrebu, Sarajevu i Beogradu publika je pamti po pesmama autora: Zdenka Runjića, Nikice Kalođere, Arsena Dedića, Kemala Montena, Đele Jusića i drugih.Snimila je vise od trideset LP ploca i preko sedamdeset signlica, kao i desetak CDa, ali i veliki broj pesama koji nisu nikada ni snimljene. Od Tereze Kesovije u Jugotonu možete naći  Antologiju pod nazivom „45 skalina“ kao i najveće hitove u okviru „Platinum Kolekcije“.

Povezana vest:  Fan pit i parter ulaznice za BG Whitesnake koncert uskoro rasprodate