Ilić nije napunio Arenu Zagreb, ali nije razočarao 

Miroslav_Ilic_1Srpski pevač narodne muzike Miroslav Ilić na svom osmomartovskom koncertu, prvom u karijeri u „Areni Zagreb“, nije uspeo da napuni najveću dvoranu u Hrvatskoj, ali nije ni razočarao oko 10.000 prisutnih, ocenjuju hrvatski mediji. 
-Ilić je poslednjih deset godina već nekoliko puta nastupio u hrvatskoj metropoli, ali nikada u tako velikom prostoru. No gornja galerija Arene ostala je prazna, dok i na donjim delovima tribine nije bilo preteranog tiskanja posetilaca – piše zagrebački Dnevnik. 
Uz naslov „Miroslav Ilić polupraznu Arenu podigao na noge“, Večernji list izveštava da je pre dve večeri „oko 10.000 uglavnom mlađih obožavalaca pevalo hitove ‘Tebi’, ‘Pozdravi je, pozdravi’ i ‘Devojka iz grada'“. 
-Srbijanski folk veteran koncertom u Areni dokazao je da njegova harizma među ovdašnjim ljubiteljima narodne muzike nije izbledela. Iako su mnogi bili uvereni u njegov debakl u prostornošću zahtevnoj dvorani, on je na svom do sada najvećem hrvatskom gostovanju uspeo da okupi oko 10.000 poklonika – piše Slobodna Dalmacija. 
Splitski list naglašava da su Ilićeve „pesme svetlosnim godinama udaljene od aktualnog turbo folk talasa što iz Srbije i Bosne zapljuskuje Balkan“. 
-Greh bi bilo Ilićevu muziku trpati u isti koš s humpa cumpa kreaturama agresivnih tekstova i pratećeg životnog stila što ih je plima tranzicije izbacila poslednjih godina. Ilićev stil kreće se u sferama starinske, romantičarske i ljubavnim kičem obojene narodne muzike u kojoj nema besa, ljubomore, skupih auta i diskoklubova – ocenjuje Slobodna Dalmacija. 
Ilić je najveći koncert u karijeri održao 2007. godine u punoj Beogradskoj areni pred skoro 20.000 posetilaca. 

Povezana vest:  Sedmorica veličanstvenih na Nišvilu