kanye-west-heartbreak-promo

Tri albuma Kanje Vesta među 500 najboljih svih vremena

 

Uticajni muzički časopis „Rolingston“ izbacio je listu „500 najboljih albuma svih vremena“ na kojoj američki hip-hoper Kanje Vest ima čak tri albuma. Na novoj listi našla se i grupa „Rejdiohed“ koja je zastupljena sa dva albuma, dok su Brus Springstin i Bob Dilan pojačali svoje prisustvo novim albumima.

Ukupno je pridodato 30 novih albuma, dok je isto toliko otpalo sa liste, a među pridošlicama se posebno izdvaja Kanje Vest čija su uvršćena tri albuma – „My Beautiful Dark Twisted Fantasy“, „The College Dropout“ i „Late Registration“ koji se najbolje plasirao, dospevši na 118. mesto. Među novim albumima na listi je i „Funeral“ grupe Arkejd Fajer kao i hit album Arktik Mankiza „Whatever People Say I Am, That“s What I“m Not“. Rejdiohed se pridružio ovom elitnom klubu sa albumima „Amnesiac“ i „In Rainbows“, a Džej Zi sa „The Black Album“.

Povezana vest:  Vatra u Depou, Aneuria u Dotu ovog petka

Nova imena na listi su i Lil Vejn sa „Tha Carter III“ i Ejmi Vajnhaus sa već sada legendarnim albumom „Back to Black“. Bitlsi i dalje dominiraju u prvih deset sa čak četiri albuma – „Sgt Pepper“s“ na prvome mestu, „Revolver“ na trećem, „Rubber Soul“ na petom, a „White Album“ na desetom mestu.

Bitlsi, Rolingstonsi i Bob Dilan imaju po deset albuma među 500 najboljih svih vremena, a najstariji album na listi je „Antologija američke folk muzike“ (The Anthology of American Folk Music) koji je objavljen daleke 1952. godine.  Kako prenosi Rojters, na listi je svega 40 albuma koji su objavljeni od 2000. do danas, a najviše, ukupno 187, je albuma iz 70-ih godina.

Povezana vest:  Fan pit rasprodan, Goblini imaju poklon za fanove!