arsene-wenger-arsenal

Venger: Gvardiola je primer Barsine fudbalske filozofije

 

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas posle ostavke stratega Barselone Pepa Gvardiole da bi voleo da je on ostao na klupi katalonskog tima i nastavio da sprovodi jedinstvenu fudbalsku filozofiju.

-Filozofija Barselone mora biti veća od osvajanja ili poraza u borbi za titulu. Gvardiola je jedan od predstavnika te filozofije i uspeo je sa njom da trijumfuje. Zbog toga bih voleo da, iako je prošao kroz razočaravajuću sezonu, ostane na klupi i naredne godine i insistira na toj filozofiji – kazao je Venger.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Siti se bori za opstanak, Roma za prolaz

Trener španske reprezentacije Visente Del Boske smatra da je Gvardiola postigao nenadmašan uspeh sa Barselonom.

-Trebalo bi da bude veoma ponosan na svoju karijeru u klubu, niko nikada neće dostići njegov uspeh. On je bio odličan primer za sve, španski trener koji je predstavljao fudbal te zemlje izuzetno dobro – kazao je agenciji AP Del Boske.

Povezana vest:  Fulam mora na popravni protiv Šefilda

Bivši igrač Barselone i legenda bugarskog fudbala Hristo Stoičkov, takođe, je istakao da su uspesi Gvardiole nenadmašni.

-On je legenda Barselone, poslednji Mohikanac ere (Johana) Krojfa. Nikada više nećemo imati trenera sposobnog da osvoji šest titula u jednoj godini, što je skoro nemoguće – kazao je Stoičkov.