Loncarevic-Zoran 

DERBI SEVERA: Legionari dočekuju Celtise
 
U subotu, 28. aprila na terenu u naselju „25. maj“, sa početkom u 15:30h, biće odigrana utakmica četvrtog kola Prve Lige Srbije – grupa Sever u kojem će snage odmeriti domaći Legionari i, do sada jedini neporaženi, Celtisi iz Sombora.
Legionari su se trgli nakon teškog poraza na startu prvenstva, konsolidovali svoje redove i u naredna dva kola zabeležili ubedljive pobede. Činjenica da im na noge dolazi ekipa sa stoprocentnim učinkom (3:0) i verovatno najproduktivnijim napadom u diviziji, dovodi nas do zaključka da će momci u zelenim dresovima, koji nisu primili poene u predhodna dva meča, biti na najtežem ispitu do sada.
– S velikim nestrpljenjem očekujemo subotnji mec sa Somborskim Celtisima koji su nam stari dužnici. Atmosfera u ekipi, posle predhodna dva kola, veoma je pozitivna i mislim da nas čeka jedna borbena, ali nadasve fer i korektna utakmica, sa mnoštvom lepih poteza. Naravno, verujem u nasu pobedu  – izjavio je, vrlo talentovani kornerbek, trenutno prekomandovan da poziciju lajnbekera, Denis Suvić.
Sa druge strane, iz tabora gostiju, sa svojim očekivanjima iz ovog meča, upoznao nas je predvodnik napada Somboraca, iskusni kvoterbek Branko Radošević.
– Svi smo svesni da nam je ovo jedno od najtežih gostovanja, ali smo spremni na sve. Idemo put Mitrovice dosta oslabljeni, ali takođe znam da će svi koji budu igrali ostaviti srce na terenu! Ekipu Legionara poznajem dosta dugo i smatram da je to vrlo kvalitetan kolektiv sa odličnim pojedincima. Ne želim da prognoziram rezultat, ali znam da kada se sastanu ove dve ekipe, uvek bude zanimljivo, kako igračima na terenu, tako i publici. Svim igracima obe ekipe zelim fer i korektnu utakmicu i sto je najvaznije, da se niko ne povredi.
Trenutni učinak obe ekipe, kao i tradicija, prednost daju Celtisima. Sa druge strane, za Mitrovčane, ova utakmica predstavlja prelomni momenat prvenstva, jer samo eventualni trijumf ih održava u borbi za plasman u Sportklub Superligu naredne godine.

 

Povezana vest:  SPORTKLUB SUPERLIGE SRBIJE, Megdan Kraljeva i Zmajeva