U derbiju poslednjeg kola Sportklub Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi ubedljivo su savladali Belgrade Blue Dragonse, na terenu u Brzanu, gde su bili domaćini zbog nemogućnosti da dobiju teren u svom gradu, rezultatom 42:12.

Veprovi su poveli preko fantastičnog novajlije, francuskog reprezentativca Andreasa Betze, koji je nezaustavljivo pretrčao čitav teren, a do poluvremena prednost je uvećao američki kvoterbek Džejmi Blant, pasom ka tajtendu Stefanu Đuriću – 13:0. Zahvaljujući greškama Kragujevčana, Plavi zmajevi su imali dve dobre prilike da poentiraju u prvom delu, ali je odbrambeni zid domaćih bio neprobojan kada je bilo najvažnije.

Međutim, u nastavku susreta Beograđani su iskoristili poklon i nedugo posle intersepcije Blanta na sredini terena došli do prvih poena, pasom kvoterbeka reprezentacije Srbije, Davida Hanomihla Lukića ka Željku Novaku (13:6).

Povezana vest:  Potpisan sporazum o saradnji Srbije i Alžira

Zatim su na scenu stupili trkači Divljih veprova, Andreas Betza i Mirko Slavković, a solidnu partiju odbrane krunisao je Ivan Radojičić, vraćanjem intersepcije, za nedostižnih 35:6. Gosti su do kraja uspeli da upišu još jedan tačdaun, pasom Lukića ka Dušanu Ćurčiću, ali je odmah zatim još jednom zablistao Betza, vrativši kik-of preko celog terena, za šlag na tortu.

Plavi zmajevi su tako propustili šansu da pobedom dođu do četvrtog mesta i plej-ofa.

– Dva puta smo bili u prilici da poentiramo u prvom poluvremenu, ali nismo uspeli… Uprkos tome, držali smo se do sredine treće četvrtine, imali priliku da uhvatimo rezultatski priključak, ali je onda Betza prelomio meč – rekao je defanzivni koordinator Zmajeva, Žarko Stupar.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srpski miks par Maja Đukić – Balaž Kovač osvojio bronzu na SP u Sarajevu

Sa druge strane, za Kragujevčane ovaj meč nije imao rezultatskog značaja, jer su odavno obezbedili mesto u doigravanju, ali im je pomogao da se što bolje spreme za polufinale sa novosadskim GAT Dukesima, koje je na programu za nedelju dana.

– Za nas je ova utakmica bila jako bitna, jer nam je Niš predao utakmicu i usledio je veliki vremenski jaz u takmičarskim mečevima. Bilo nam je potrebno da pokažemo da smo spremni za plej-of – istakao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener i trkač Veprova.

Povezana vest:  Radomir Jovović: Zlatna godina srpskog badmintona

Kragujevac Wild Boars – Belgrade Blue Dragons 42:12 (7:0, 6:0, 7:6, 22:6)

Stadion u Brzanu. Gledalaca: 300.

Kretanje rezultata:
7:0 Andreas Betza trčanje 92 jarda, Milorad Živković PAT
13:0 Džejmi Blant pas 22 jarda ka Stefanu Đuriću, neuspešan PAT
13:6 David Hanomihl Lukić pas 4 jarda ka Željku Novaku, neuspešno za dva
20:6 Betza trčanje 10 jardi, Živković PAT
27:6 Mirko Slavković trčanje 1 jard, Živković PAT
35:6 Ivan Radojičić vraćanje intersepcije 26 jardi, Aleksa Stevanović za dva
35:12 Lukić pas 10 jardi ka Dušanu Ćurčiću, neuspešno za dva
42:12 Betza vraćanje kik-ofa 90 jardi, Živković PAT