fun.

MTV PUSH ARTIST ZA MESEC MAJ: fun. “WE ARE YOUNG”
 
Za vrele dane koji su uveliko stigli MTV je pripremio pravi, osvežavajući  hit! MTV Push Artist za maj mesec je američka indie pop grupa fun. i pesma “We Are Young”.
fun. čine tri momka, koji se već četiri godine ludo zabavljaju praveći muziku. Jack Antonoff (vokal, girata i truba), Andrew Dost (vokal, klavir, gitara, bas, bubanj, truba) i Nate Russel (glavni vokal) su objavili prvi album 2009. godine pod nazivom „Aim & Ignite“. Godinu dana nakon debija dobili su priliku da budu predgrupa bendu Paramore na njihovoj turneji, a onda je usledio i nastup na poznatom festivalu Coachella sa grupom The Strokes i Jay-Zjem.
Sada su se udružili sa pevačicom Janelle Monáe u planetarnom hitu “We Are Young”. Nemoguće je da niste već čuli ovu pesmu koja je za veoma kratko vreme postala najprodavaniji singl ove godine. Sa skoro 3 miliona prodatih primeraka, osvojila je mnoge rock i pop liste, a popela se na vrh i Billboard Hot 100 liste. Pesma je doživela najveći proboj nakon što je obrađena u seriji “Glee”, gde je ujedno bila prva stvar koja se pojavila u nekoj epizodi, a da pre toga nije već bila popularna.
Momci iz benda kažu da su na njih uticali muzičari kao što su Tom Waits, Jack White, Neil Young, bend Weezer, ELO i Claude Debussy, a direktan uticaj na album su imali i albumi Kanye Westa “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” i Drakeov “Take Care”. Kao producent na njihovom drugom albumu “Some Nights” potpisuje se legendarni Jeff Bhasker, Grammy-jem nagrađeni producent koji je do sarađivao sa Aliciaom Keys, Kanyeom Westom i Beyoncé.
Spremite se za fun. jer, kao što kažu Nate, Andrew i Jack “Tonight we are young, so let’s set the world on fire, we can burn brighter than the sun.”

 

Povezana vest:  X FACTOR, Aleksa Perović: Srećan sam I zadovoljan, hvala fanovima