lady_gaga_Hong_kong_2012
Indonežanski organizatori se bore za Lejdi Gagin koncert
Organizatori koncerta Lejdi Gage u Indoneziji rekli su da će se boriti da njen šou bude održan u Džakarti, uprkos tome što policija nije odobrila koncert, a islamističke grupe prete da će napraviti “haos“ ako ona dođe zemlju u kojoj ima najviše muslimana.
Producentska kompanija “Big dedi“ se putem društvene mreže Tviter obratila Lejdi Gaginim obožavateljima, poznatim kao “mali monstrumi“, rekavši da još uvek postoji nada da se pronađe način da koncert bude održan 3. juna nakon što je prodato više od 50.000 karata.
-Mali monstrumi budite strpljivi molimo vas. Još uvek se borimo – tvitovala je firma.
Međutim grupa Islamistički front zaštitnika (FPI) saopštio je da će napraviti opšti haos ako pevačici bude dopušteno da nastupi u Indoneziji, nazivajući je “đavoljim glasnikom“ koji nosi samo “brushalter i pantalone“ na sceni.
-Ako Lejdi Gaga i dalje bude želela da nastupa ovde, samo napred. Ali molimo vas budite spremni na haos u Džakarti. Spremni smo da završimo u zatvoru i budemo ubijeni – sve ćemo uraditi da to sprečimo – rekao je direktor FPI-ja u Džakarti Habib Salim Alatas AFP-u.
Od 240 miliona ljudi u Indoneziji, veliku većinu čine muslimani, koji uglavnom ispoveraju umereni oblik te religije.
Ranije je u ovoj zemlji bilo dozvoljeno Bijonse i grupi “Pussycat Dolls“ da nastupe pod uslovom da nose malo konzervativnije haljine nego obično.
Portparol “Big Dedija“ Arif Ramadhoni je rekao da su oni razgovarali o koncertu sa nekoliko partija, odbijajući da ulazi u detalje.
-Još uvek smo u procesu pronalaženja načina da koncert bude održan i zatražili smo od svih da imaju strpljenja i da nam oproste zbog nevolje – rekao je Ramadhoni AFP-u.
Portparol nacionalne policije Saud Usman Nasution rekao je da osporena dozvola organizatorima za koncert i da je “policija u Džakarti rekla da nije preporučljivo da Lejdi Gaga nastupa ovde“ i da su “oni jedini odgovorni za sigurnost“.
Policija u Džakarti je ove nedelje saopštila da nije dala dozvolu za održavanje koncerta nakon što je čula suprotna mišljenja od “nekoliko lidera grupa“.
Indonezija je više moderna od susedne Malezije, koja je naredila da se 2007. godine otkaže koncert Bijonse u toj zemlji nakon što su neke konzervativne muslimanske grupe najavljivale proteste.
Lejdi Gaga će u četvrtak i petak nastupiti u Tajpeju, a zatim će održati koncerte u Manili, Bankoku i Singapuru.
Povezana vest:  Promocija i druženje sa srpskim kandidatima za Evrosong