strajk_mozga_cover

NOVI ALBUM: EDO MAAJKA – ŠTRAJK MOZGA

Proslavljeni  reper Edo Maajka vratio se nakon godinu dana pauze sa novim studijskim albumom, “Štrajk mozga“. Novo izdanje uz  1 intro donosi 11 novih pesama, od kojih su pesme „Imaš ti šta para“ i „Panika“ već izdvojene kao singlovi i svaka je na You Tube-u zabeležila preko 150.000 pregleda, što govori o velikoj regionalnoj popularnosti  harizmatičnog  Edina Osmića iz Brčkog. Album je za naše tržište izašao pod etiketom Metropolis Records i odnedavno je u prodaji.

-Na albumu vas očekuje veliki spektar tema kojima sam se pozabavio, od panike do ljubavi i svega između. S obzirom da sam najviše toga uzeo od Billy-a(Adis Kutkut, saradnik sa albuma „Stigo ćumur“), album ima taj njegov prepoznatljiv začin i produkcijski najviše podsjeća na Stigo Ćumur. Ima tu svega, od oldskul beatova, reagge-a, dancehall-a, dubstep-a, tvrdog rock riff-a, do zajebancije na temu džigere-narodnjaka – kaže Edo.

Povezana vest:  JOEY BADA$$, DANNY BROWN, TINASHE, MIGOS I SKEPTA PRVI HEADLINERI VODEĆEG EUROPSKOG HIP-HOP & R&B FESTIVALA FRESH ISLAND

O izboru saradnika na ovom albumu Edo dodaje: – Nije bilo nekog kriterija niti planskog biranja, jednostavno osjetim da mi neko fali na pjesmi i odma mi je jasno tko. Svaki od gostiju je bio priča za sebe i najnestrpljivije sam čeko Arsena, bio je to doživljaj i odlično iskustvo. Na kraju te pjesme skontaš kolko je oplemenjena i kolko ju je proširio,stvarno odličan i inspiritivan tekst je odrecitiro. Željko Pervan je ponajbolji stand uper na Balkanu, odrasto sam na njegovim skečevima ko i na zajebanciji nadrealista i eto srećom je pristo i odradio je to odlično. Gosti reperi su Sale iz TBF-a, Frenkie, Kandžija i Marchelo, s tom ekipom šta god da odrepaš ispast će dobro, znaš ono nije fer, haahha. Zahvalio bi se još jednom Točku i ekipi Smaka za instrumental biska2, stvarno je čast.
Lista beatmakera je također odlična, Billain je radio većinu bitova, za njeg ćete još čuti, tu su još Koolade, Dash, dj Goce… bitovi su beton haaha…

Povezana vest:  Beogradski džez festival otkriva novu svetsku mapu džeza

Marchelo o “Štrajku mozga: – Mislim da je ovo vrlo energičan album! Edo se ne ponaša „umorno“, što ljudi inače umeju da rade na kasnijim albumima, kada im se učini da su već dali dovoljno, pa i više od toga, te da je vreme za mirne luke. Te mirne luke najčešće se pretvore u mrtvo more. Naprotiv, Maajka je gurnuo prste u šteker struje, ali uz osetno iskustvo, koje mu i dolikuje. Elem, da se nadovežem na prethodni odgovor, mislim da je nevolja što se autori danas mnogo više unose u stvaranje nego publika u slušanje, pa se sve svodi na prvu loptu simpatije ili antipatije. Takvo je vreme: brzo se (i glupo) živi – vie niko ne uživa ni u ritualu pripremanja kafe, nego imaš kesicu „3 u 1“; možeš misliti kakav je tek generalni odnos prema slušanju muzike ili čitanju romana i kolumni. Srećom, ima i drugačije publike.

Povezana vest:  Pink želi detetu da da ime po viskiju