exitUN pozvale Egzit na saradnju u vezi sa ekologijom

 

Festival „Egzit“ (Exit) je danas saopštio da je iz programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) dobio poziv da pomogne globalnu kampanju „Muzika i životna sredina“.

Kako se navodi, kampanja koju je UNEP pokrenuo u saradnji sa UNESCO-om, „ima za cilj da kroz saradnju ključnih ljudi u svetskoj muzičkoj industriji od nje stvori oruđe za promovisanje važnosti očuvanja životne sredine, ali i da u samoj muzičkoj industriji unapredi odnos prema životnoj sredini“.

Povezana vest:  Kal ponovo svira u Beogradu

Kampanja će, dodaje se, „zvanično početi velikim koncertom u australijskom gradu Brizbejnu, na Dan zaštite životne sredine, 5. juna.“

Koncertu prethodi konferencija u martu u norveškom gradu Arendalu na kojoj će učestvovati profesionalci iz muzičke industrije iz celog sveta kao i aktivisti i stručnjaci za zaštitu životne sredine.

„Egzit“ je naveo da je pozvan da na konferenciji „predstavi svoja iskustva i napore u borbi za očuvanje životne sredine i učestvuje u definisanju kampanje ‘Muzika i životna sredina'“.

Povezana vest:  Will Smith savetuje Justina Biebera

Takođe je saopštio da će i ove godine značajan deo kampanje za „Egzit“ biti „obojen borbom za zaštitu životne sredine, a na samom festivalu ovom problemu biće posvećen niz dešavanja“.

Jedanaesto izdanje „Egizta“ biće održano od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.