zeljko

EUROSONG 2012

Željko Joksimović prvi nastupio druge polufinalne večeri

 

Srpski predstavnik na 57. „Pesmi Evrovizije“ Željko Joksimović sa pesmom „Nije ljubav stvar“ otvorio je večeras u Kristalnoj dvorani u Bakuu drugo polufinale tog takmičenja. Joksimović je prethodno za RTS rekao da s nestrpljenjem očekuje večerašnji nastup, da je ekipa spremna i da su sve snage usmerene ka prolazu u finale.

Povezana vest:  Kako se Taylor Swift bori s hejterima

Druge polufinalne večeri nastupaju predstavnici Makedonije, Holandije, Malte, Belorusije, Portugala, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške, Bosne i Hercegovine i Litvanije. Deset najboljih, glasovima publike i žirija iz zemalja učesnica drugog polufinala i direktnih finalista – Velike Britanije, Francuske i Nemačke, plasiraće se u finale, 26. maja.

Ove godine je vraćeno ranije pravilo po kome će publika moći da glasa tek nakon svih odslušanih kompozicija i odgledanih nastupa tokom svake pojedinačne večeri programa. U finalu su već predstavnici Rumunije, Moldavije, Islanda, Mađarske, Danske, Albanije, Kipra, Grčke, Rusije i Irske, izabrani u prvom polufinalu, kao i direktni finalisti, zemlje „velike petorke“ – Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija i Španija i domaćin Azerbejdžan.

Povezana vest:  Tejlor Svift: Numeru ''Never Ever'' napisala sam za 25 minuta