KOVAC_I_KOVACIC

KUGLANJE
Svi srpski tandemi ispali, titule Hrvaticama i Mađarima
 
Svi srpski tandemi ispali su u prvom kolu  na omladinskom Šampionatu sveta u kuglanju u Baucenu u Nemačkoj.
Jasmina Anđelković i Maja Đukić su sa 2:0 poražene od hrvatskog tandema Tihana Čavlović – Marina Bašić Palković, dok su Livia Santo i Isidora Šibul takođe sa 2:0  poražene od Beatriks Anduske i Dorotije Tot (Mađarska).
Titula je pripala hrvatskom tandemu Ana Jambrović – Tatjana Ostrina, srebro francuskom paru Margot Gribelin – Orili Remi a dva bronze Ani Zimoniak  i Aneti Zostek (Poljska) i Meri Janevoj i Andriani Kociškoj (Makedonija).
Sreća nije bila na strani muških tandema Srbije. Oba su izgubila posle razgiravanja  i takozvanih „zlatnih kugli“.
Robert Ernješi i Miloš Simijonović koji imaju zlato i srebro sa prošlog Šampionata sveta u Rijeci 2010. izgubili su od Denisa Narata i Denisa Ćenanovića (Slovenija). Bilo je 1:1 u setovima dok je u dodatnim kuglama slavio sa  26:24 slovenački par!
Igor Kovačić i Balaž Kovač, kadetski šampioni sveta iz Sarajeva u ovoj disciplini, izgubili su takođe posle „zlatnih kugli“. Posle dva seta protiv Sebastijana Piosika i Mihala Sulca (Poljska) bilo je 1:1  i odlučile su dodatne kugle gde je bilo 14:13 za Poljake!
Šampion sveta postao je tadem Mađarske Tomaš Riter – Milan Voros, drugi su Fabian Sic i Manuel Vajs (Nemačka) a dve bronze pripale su  Janiku Dišeru i Matijasu Ribelu (Francuska) i Juretu Starmanu i Blažu Čerinu (Slovenija).
Četvrtog dana Šampionata sveta igraće se za titule u dve discipline – miks parovima i sprintu. Srbiju će predstavljati u miksu Robert Ernješi i Livia Santo. U sprintu  Srbija će imati po dva predstavnika u konkurenciji omladinki i omladinaca. Igraće Maja Đukić i Milana Pavlic, odnosno Igor Kovačić i Milorad Vojnović.

 

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Von će se takmičiti sa polomljenim prstom