KonstantIN
Muzički maraton „KonstantIN“ Letnja pozornica niška Tvrđava, petak 1.jun

„Udruženje muzičara Muzički Centar Niš okuplja muzičke umetnike i izvođače i profesionalizuje njihov rad omogućujući samostalno obavljanje delatnosti slobodnim umetnicima. Time se suzbija siva ekonomija na estradi i štite se prava autora i izvođača i otvaraju se nova radna mesta. Sve to se u najpozitivnijem smislu odražava na stanje u lokalnoj zajednici i čitavom društvu jer kultura hteli to da prihvatimo ili ne jeste pravi temelj svake civilizacije“ poručuju Predsednik niškog udruženja Gale Kerber i organizator programa „KonstantIN“ Pop, potpredsednik Udruženja.
Namera organizatora je da manifestacija postane tradicionalna.
Program u petak 1.juna počinje nastupom najmlađeg sastava EGO u 20 sati, odmah zatim u 21h na pozornicu stupa jedan od najperspektivnijih sastava nove generacije Decokvaritelji, prekaljeni Gospodin Pinokio svira od 22h, a nastup kultnog niškog sastava Fleke je još jedan pravi poklon niškoj publici od 23h. Od ponoći, prvi, drugi i treći sat novog dana rezervisani su za popularne sastave Шерет Блејзер Mikro Driver, Nahty i za sastav Marcioniero & Rizle. Publiku očekuju i gosti koje će imati priliku da upozna tek svojim prisustvom na koncertu. Ulaz se kako poručuju organizatori naplaćuje jedino u osmesima i pozitivnoj energiji. Stav iz niškog Udruženja muzičara je da po nepisanom pravilu rock n’roll muzika nosi progresivnu stvaralačku energiju i budi usnulu svest kod slušaoca pa ne sumnjaju da će nakon ove večeri mnoge stvari profunkcionisati u organizacionom sistemu Grada Niša – Nepresušnog Izvora Šansi – jer se bliži bitna i velika šansa 2013. godine da svi pozitivno utičemo na tok istorije.
Program „KonstantIN“ je zvanični deo Manifestacije „Dani Cara Konstantina i Carice Jelene“ kojom Grad Niš proslavlja slavu svog zaštitnika Svetog i Ravnoapostolnog Valerija Konstantina najpoznatijeg nišlije. Pokrovitelj je Grad Niš a partneri Udruženja muzičara „Muzički centar Niš“ su Niški kulturni centar i Turistička organizacija Niša

Povezana vest:  Zdravko Čolić sutra u Areni