Bulgarian_Hebar_Open_2012_Igor_Bjelan

BADMINTON

BJELAN MEĐU NAJBOLJIH 500 NA SVETSKOJ RANG LISTI, PRVI SRPSKI SINGL OSVOJIO NOVE BODOVE U BUGARSKOJ

Najbolji srpski takmičar u konkurenciji muškog singla, višestruki državni šampion Igor Bjelan, proteklog vikenda je nastupio u Pazardžiku (Bugarska) na značajnom međunarodnom turniru ’’Bulgarian Hebar Open 2012’’ koji je održan pod okriljem Evropske badminton federacije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglaši ubedljivi protiv Nemaca, nesrećan poraz kuglašica

Drugi bugarski zvanični internacionalni turnir poneo je kategoriju ’’Internacionalne serije’’ sa nagradnim fondom od 5.000 dolara. Oko 100 takmičara iz 20 država se borilo za nove bodove na međunarodnim rang listama.

Zahvaljujući ostvarenim dobrim plasmanima na prethodnim turnirima, učešću na Evropskom prvenstvu i osvojenim značajnim bodovima, Bjelan se direktno plasirao u prvo kolo glavnog žreba gde je poražen rezultatom 2:0 (21:11, 21:19) od francuskog takmičara Arnaud Genim. Pored prednosti u drugom setom od 19:17, naš mladi internacionalac nije uspeo da napravi preokret u meču.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, EBEL jači od MOL-a: Olimpija ubedljiva protiv Beograda 5:0

Prvi srpski singl je nastupom u Bugarskoj uspeo da osvoji značajne bodove koji će ga, prema preliminarnim kalkulacijama, na svetskoj rang listi uvesti među 500 najboljih takmičara čime je ostvaren cilj za ovu međunarodnu takmičarsku sezonu.