panel amc2

U Umagu počela druga Adria Music Conference

U Umagu je danas počela druga po redu Adria Music Conference, a prvi su dan obeležile brojne zanimljive rasprave, predavanja i radionice  koje se održavaju u sklopu hotela Meila Coral. Najveći interes danas je izazvalo gostovanje muzičke dive Josipe Lisac i njeno predavanje “Glazba jučer i danas – magla svuda oko nas”. Josipa nas je uvela u svet iza pozornice i zatvorenih vrata studija, te objasnila kako je održala svoju karijeru na vrhu svih ovih godina unpros društvenim, tehnološkim i medijskim promjenama od 60tih do danas.

Povezana vest:  Tužba protiv Bijonse

– Izrazito mi je drago što sam na ovogodišnjoj AMC po prvi puta. Danas ćemo razgovarati o muzici sa sociološkog aspekta, odnosu nas prema muzici, odnosu nas prema nama samima. Uvek podržavam dobru ideju kao što je ova konferencija i želim joj srećnu budućnost – izjavila je muzičarka Josipa Lisac.

Po prvi puta na AMC je održana Red Bull Music Academy radionica koju je predvodio jedan od pionira britanskog bass i dubstep zvuka Zed Bias. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspeha SAE Workshop, The Shapeshiftersi su i ove godine posetili Umag te održali još jednu zanimljivu radionicu o tehnikama produkcije mizike. U tajne studijskog pevanja uvele su nas Ivana Husar i Martina Tomčić u sklopu svoje radionice Škole pevanja u saradnji sa Baby Dooksom koji je predstavio školu repovanja. Zanimljivo je bilo i u Dvorani 1 gde se vodila rasprava o danas vrlo aktualnoj temi, hrvatskoj kao obiteljskom turističkom odredištu ili mestu zabave, brojnih muzičkih festivala. Govorilo se i o zastupljenosti muzike na hrvatskim televizijskim stanicama, a koja je tajna opstanka na nemilosrdnoj muzičkoj sceni te kako se istaknuti objasnila nam je i Nina Badrić.

Povezana vest:  Selenu Gomez vrbuju sajentolozi

panel amc

-Ova konferencija je dobra platforma koja otvara mnoga pitanja I teme na koja su danas vodeći stručnjaci u industriji nastojali dati odgovor. Uživala sam u forumu i na konferenciju se vraćam i dogodine – izjavila je Nina Badrić koja se nedavno vratila s Eurosonga iz Azerbejdžana.

Večeras u klubu Jimmy Woo nemačka atrakcija ENVY MY MUSIC, DJ Marco Sonke i Sven Kirchof, dok sutra na prostoru ATP Dance Arene gostuju DJ-I Axwell, Chuckie I Deniz Koyu. Ulaznice za Umagination mogu se kupiti na ulazu u ATP Dance Arenu  po ceni od 180 kn.

Povezana vest:  Objavljena dokumenta FBI o Vitni Hjuston