Jessie_J_PROMO_universalmusic_(4)

Popularna pevačica pozvala ceo Balkan na Ušće
Jessie J: Vidimo se u Beogradu!
 
„Zdravo Beograde, zdravo Srbijo! Kako je Makedonijo! Pozdrav Sloveniji, šta se radi Bosno! Pozdrav Hrvatskoj i celom Balkanu, vidimo se u Beogradu 27. juna na Belgrade Calling festivalu!“, poručila je iz Londona kompozitorka i 24-godišnja pevačica. Jessica Ellen Cornish, kako joj je puno ime, je devojka čija se karijera kretala od BRIT muzičke škole, gde je diplomirala zajedno sa Adele i Leonom Lewis, preko pisanja pesama za zvezde kao što su Chris Brown, Miley Cirus, Alicia Keys ili Britney Spears, pa sve do aktuelnog albuma „Who You Are“ koji je ekspresno osvojio sve top liste sa obe strane Atlantika.
Pored pomenutih hitova, publiku na Ušću očekuju i „Do It Like a Dude“, „Nobody’s Perfect“, „Who’s Laughing Now“ i drugi, dok se očekuje da će biti predstavljene i neke od pesama koje Jessie J sprema za naredni album. Još uvek nije poznato da li će se na set listi naći i aktuelni hit singl „Laserlight“ koji je snimila u saradnji sa Davidom Guettom. Koliko je veliki uspeh nove pop kraljice, svedoči i činjenica da je već sad skoro rasprodata njena velika turneja za 2013. godinu! Pored nastupa na ovogodišnjim velikim muzičkim festivalima, Jessie J je već sad potvrđena i kao hedlajner na nekim od najvećih festivala sledećeg leta 2013. godine, što je retko viđena praksa na svetkoj muzičkoj sceni.
Pored Jessie J, među vodećim imenima na impresivnoj listi izvođača Guarana Belgrade Calling festivala nalaze se legendarni Ozzy Osbourne i majstori gitare Slash i Zakk Wylde, te jedan od najvećih bendova u protekle tri decenije Faith No More! Program dodatno atraktivnim čine Public Image Ltd, hip hop velikani Public Enemy, glamurozni rokeri The Darkness, apsolutni hitmejker Example i kultni elektronski duo Orbital. Nove pesme u Beogradu predstaviće i The Cult predvođeni harizmatičnim Ianom Astburijem, te gotska metal atrakcija Paradise Lost, black i trash metalci Satyricon i Sanatorium, te povratnici iz doba grandž zvuka Ugly Kid Joe. Čast da festival otvori imaće beogradska grupa S.A.R.S. a na Ušću 29. juna iza ponoći nastupiće i famozni The Sisters Of Mercy. Pored prve tri festivalske večeri, u subotu 30. čuna će u finalu Jelen Top 10 turneje na Ušću nastupiti neki od najvećih domaćih bendova. Svim kupcima ulaznica za bilo koji od prva tri dana, prilikom ulaska na festival biće besplatno uručene ulaznice i za četvrti dan.
Ulaznice za Guarana Belgrade Calling, najveći muzički događaj u Beogradu ovog leta, koji će se održati u parku Ušće od 27. do 30. juna, direktno se prodaju širom Srbije i regiona, te širom sveta putem sajtova www.tickets.rs, www.eventim.rs i www.gigstix.com. U zemljama regiona Jugoistočne Evrope se beleži veliko interesovanje, a ulaznice se u regionu prodaju u ekspoziturama Eventima i drugih partnerskih mreža. U prodaji su jednodnevne ulaznice po cenama od 2.990 do 4.500 dinara, dvodnevne po ceni od 5.990 dinara i trodnevne od 7.990 dinara. Više informacija o festivalu može se pronaći na sajtu www.belgradecalling.com.

 

Povezana vest:  Glorija Estefan sarađuje s Farelom Vilijamsom