bajaga_vreme

Bajaga na Arsenal festu!

Promotivna turneja na kojoj će Momčilo Bajagić po Srbiji i regionu promovisati svoju knjigu pesama „Vodič kroz snove“ i novi CD album Bajage i Instruktora „Daljina, dim i prašina“ počinje 14. juna u Kragujevcu.

U okviru pratećeg programa Arsenal festa, Bajaga će uz nekoliko gostiju održati promociju knjige i CD-a u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu u četvrtak 14. juna s početkom od 17:00, uz slobodan ulaz za sve zainteresovane.

Paket koji sadrži knjigu „Vodič kroz snove“ i novi CD „Daljina, dim i prašina“, čiji je izdavač Kompanija Novosti a suizdavač Long Play-a, prodaju se od 6. juna u Srbiji na kioscima i drugim prodajnim mestima po ceni od samo 450 dinara.

Povezana vest:  Rasprodati nastupi Đorđa Balaševića na Paliću

Prateći program prve večeri „Arsenala“, posle promocije nove Bajagine knjige i diska, nastavlja se u 18.00 otvaranjem izložbe fotografija Zorice Bajin-Đukanović „Jahači magle“ u Domu omladine Kragujevca.

Na izložbi kojoj će prisustvovati Bajin-Đukanović i Bajaga javnost će moći prvi put da vidi 18 velikih kolor fotografija koje je autorka radila za omot albuma Bajage i Instruktora „Jahači magle“ iz 1986. godine.

Posle otvaranje izložbe „Jahači magle“, u bašti Doma omladine Kragujevca biće održana promocija prvog kragujevačkog urbanog murala „Bašta“ umetničke grupe „ZiD“ (autorke: Jana Danilović, Danijela Rupić i Tijana Gogić – u saradnji sa NVO MillenniuM, Kragujevac).

Prateći program se nastavlja u petak, 15. juna u „Arsenal rock kampu“ od 17.00 otvaranjem izložbe slika Gorana Sorgića – Sorge „Muzičari Kragujevca“.

Povezana vest:  EXIT UŽIVO – JEDINSTVENO FESTIVALSKO ISKUSTVO NA SVIM DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Iste večeri od 18:00 u Domu omladine Kragujevca je otvaranje izložbe skulptura/instalacija Dragana Kandića „ČIVILOOK NAUK, koju prati videoart projekcija, a njene dodatne postavke su i u prostorima „Arsenal rock kampa“ i „Kneževog Arsenala“.

U petak 15. juna od 18:30 u Domu omladine Kragujevca biće održana javna debata na temu „EX-YU ROCK AGAIN – značaj regionalnih muzičkih festivala u objedinjavanju nekadašnjeg zajedničkog kulturnog prostora“ Učestvuju Petar Janjatović – Dallas records BG, Aleksandar Pavlić –

portal „Popboks“, Peđa Novković – „Groovanje“/TV NS, Mirsad Mujkanović-Hadžo bloger iz Hrvatske, a moderator je Vlada Paunović.

Završnog dana Arsenal festa u subotu 16. juni u Domu omladine Kragujevca od 18:00 biće otvorena izložba ilustracija koje je Ana Kolega radila za omot CD albuma Rundek Cargo trija „Plavi avion“

Povezana vest:  Lil Vejn više nije zaštitno lice "Pepsija"

(2010).

Ostali prateći program tokom sva tri dana Arsenala (14 – 16. juni)

18:00 – 20:00 („Knežev Arsenal“) „Hand made Corner“  Dragan Barlov – Izložba slika, nakita i javni čas crtanja.

„Tide Up“ – radionica izrade modnih detalja (Slađan Jevremović i Strahinja Petrović).

„Tina hand-made drangulije“ & „Dot bedževi“ (Valentina Veličković i Žarko Tošev).

„Youth Street“ promocija aktivizma omladinskog civilnog sektora (JAZAS Kragujevac,

„KG Polis“, Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije“…)

„Foto APOLO session“