Belgrade_Beer_Fest_Air_2010

Jubilarni “Beer fest“ od 14. do 19. avgusta na Ušću

 

Jubilarani “Belgrade beer fest“, 10. po redu, koji će se održati od 14. do 19. avgusta na Ušću, okupiće mnogobrojne rok izvođače iz regiona, kao što su “Prljavo Kazalište”, “Plavi orkestar“, “Crvena jabuka“, “Partibrejkersi”, Vlatko Stefanovski, “Plejboj”, Rambo Amadeus, “Obojeni program”… Prvog dana festivala nastupiće hrvatski bend “Prljavo kazalište“, koje u Beograd dolazi nakon više od 20 godina, a istog dana na bini će se pojaviti i Zoran Predin, hor “Viva Vox“, kao i kultni beogradski bendovi “Playboy“ i “Vampiri“. Svi ovi izvođači nastupaju po prvi put na “Beer festu“.

Povezana vest:  Lorde iznenadila albumom „Te Ao Mārama“

Tokom ostalih pet dana festivala, nastupiće bendovi poput “Obojenog programa“, “LoveHuntersa“, “Pekinške patke“, “Ritma nereda“, “Plavog orkestra“, “Crvene jabuke“, “Van Gog“-a, „Valentina“…

-Povodom prvog jubileja, Beogradska kulturna mreža, odlučila da posetiocima pokloni još jedan dan odlične muzike i zabave, tako da će ovogodišnji “Beer fest“ trajati šest dana – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u DOB-u Neda Kurjački, portparolka Beogradske mreže.

Ona je istakla da će “Beer Fest” i ove godine zadržati ono po čemu je poznat – besplatan ulaz, raznovrstan muzički program koji se bazira na rokenrol zvuku, pre svega bendova iz Srbije i regiona, široku ponudu domaćih i inostranih pivskih brendova, kao i društvene kampanje sa naglaskom na zaštiti životne sredine.

Povezana vest:  Srpska nova u Leskovcu uz Bajagu i Instruktore

Muzički novinar Petar Janjatović je rekao da zna da laici misle kako je sa elementima kao što su leto, pivo, sponzori i besplatni rokenrol koncerti veoma lako napraviti dobar festival.

-E pa nije. Neophodni su još i neverovatna volja, upornost, umešnost, diplomatske sposobnosti i muzički ukus – istakao je on, dodavši da u vreme kada je on stvarao svoj muzički ukus se okupljao rokenrol krem u Hali sportova, a da danas “Beer fest” predstavlja idealno mesto za okupljanje “rokenrol krema”.

Na današnjem svečanom koktelu u DOB-u dodeljene su i zahvalnice onima koji su tokom godina podržavali “Belgrade Beer fest” – Skupštini grada Beograda, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Turističkoj organizaciji Beograd, Turističkoj organizaciji Srbije, medijskim kućama i pivarama.

Povezana vest:  Goran Vesić: Džez festival ponovo zaradio, sledeće godine za oko 50 odsto veći budžet

“Belgrade Beer Fest” je po prosečnoj poseti najveći pivski festival u jugositočnoj Evropi. Za 5 dana koliko traje, Festival poseti preko 500.000 ljudi. Ovakvu posećenost Festival ima zahvaljujući svojim osnovnim principima – besplatnom ulazu, izuzetnom muzičkom programu i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova. “Belgrade Beer Fest” je osnovan 2003. godine. Za devet godina postojanja oko 4.650.000 posetilaca moglo je da vidi više od 450 besplatnih muzičkih nastupa, degustira preko 90 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama.