Marracash_Orchestra_1

Satnica Balkan Streets Festivala

Četvrti po redu Balkan Streets festival, koji će biti održan od 21. do 24. juna oživeće ulice Vranja i u grad na jugu Srbije dovesti veliki broj muzičara i umetnika sa celog Balkana, ali i iz ostatka Evrope.

Vranje će postati epicentar dobrog provoda i umetničkog aktivizma, ali i mesto edukcije i povezivanja mladih koji će dobre festivalske vibracije i korisne ideje  moći kao nekakav pelcer da „posade“ kasnije u svojoj sredini.

U okviru muzičkog programa nastupiće poznati hrvatski sastav Psihomodo pop koji predvodi harizmatični pevač Davor Gobac, kultni beogradski alt-rock bend Jarboli, jedna od najpoznatijih makedonskih grupa PMG Kolektiv, bas-bubanj duo Multetnička atrakcija, čiji su koncerti zaista prava atrakcija, banjalučki bend Sopot, koji na moderan i vrlo originalan način kombinuje dub, reggae, dubstep i drum ‘n’ bass uz povremeno korišćenje balkanskih etno motiva. Sviraće i neobični nemački rock/dub/punk/drum’n’bass/rap sastav Marracash Orchestra, holandski kantautor dyzack i bend Groove Embassy, kao i vukovarski bend – Das Rejdž.

Povezana vest:  Brazil u “Mintu”: U centru našeg grada, ovog vikenda, karneval iz Rio de Janeira!

Balkan Streets festival će takođe podržati lokalnu scenu i dati prostor neafirmisanim bendovima iz Vranja da se predstave širem audotorijumu.

Pored muzičkog programa, festival će ponuditi i bogate edukativne sadržaje namenjene muzičarima i promoterima iz Vranja i okoline, a predstaviće i angažovanu i uličnu umetnost.

Balkan Streets Festival – Satnica

Muzički program – Omladinski kulturni centar (Okce)

Petak, 22.06.2012.

19:30h – Technology for Suicide (SR)

20:00h – Fury (SR)

20:30h – Marrakesh (D)

21:15h – Groove embassy (NL)

22:00h – Multietnička atrakcija (SR)

23:00h – Jarboli (SR)

00:30h – dyzack (NL)

Subota, 23.06.2012.

19:30h – Blindfold (SR)

20:00h – Deeper down (SR)

Povezana vest:  Neno Belan i Fiumens unplugged u Sava centru 1. decembra

20:30h – Das Rejdž (HR)

21:00h – PMG Kolektiv (MK)

Izložba – Omladinski kulturni centar (Okce)

22. i 23.06.2012.  – Izložba rok fotografija Nemanje Đorđevića „Buka u boji“

DORF – Festival dokumentarnog rok filma na BSF-u (Ladovina bar)

Četvrtak, 21.06.2012.

20:30h – Ako nikoj ne sviri (MK), nakon filma razgovor sa autorom Gjorgjem Janevskim

22:30h – Radio Apokaliptika (SLO)

23:00h – The Cinkuši (HR)

Nedelja, 24.06.2012.

20:30h – Sevdah o rodama (HR)

22:00h – Vlada (SLO)

Sajmovanje (22-23.06.2012, plato ispred Omladinskog kulturnog centra)

18:00h-00:00h – sajam omladinskog angažmana (volontiranje, kreiranje kreativnih frizura – pletenice, afro izgled, odeće – grafit aplikacije, nakit…)

Angažovani stage (22-23.06.2012, šetalište Blok Pošta-Banka)

12:00-14:00h – Dance4life, pozorište za društvene promene, angažovani grafiti, žongliranje, poi…

Povezana vest:  ODRŽANA KONFERENCIJA O NACIONALNOM BRENDIRANJU - REBRAND SERBIA 2

Ulaz na sve programe Balkan Streets festivala je besplatan.

Pored Vranja, festival će se održati 29. juna u Vukovaru (Hrvatska), 30. juna u Tešnju (BiH), a početkom septembra imaće i svoje holandsko izdanje.

Ove godine festival u Vranju je podržan od strane Evropske Unije, preko IPA programa (u okviru projekta Muzika bez granica – Music Without Borders), Ministarstva omladine i sporta, Grada Vranja, Grada Drezdena, holandskih kulturnih fondova.

Projekat Muzika bez granica (Music Without Borders) čiji je nosilac organizacija KulturAktiv iz Drezdena, Nemačka, a partneri Generator iz Vranja, Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara i Taksirat iz Skoplja, stavlja u fokus muzičare i muzičke operatere, uključujući i nevladine organizacije, lokalne vlasti, menadžere, festivale i izdavače. Poseban cilj projekta je razmatranje mesta mladih i talentovanih muzičara kojima je potrebna podrška u razvoju karijere i talenta.