marizaZašto Mariza voli Sava centar?!

 

Kraljica fada Portugalka Mariza vraća se 10. aprila u Beograd da održi u samo nekoliko godina svoj četvrti koncert u Sava centru, za koji kaže da joj je posebno draga dvorana između ostalog zbog specifične niske bine koja joj omogućava neposredni kontakt sa publikom!

Mariza koja je nastupala u prestižnim svetskim dvoranama poput londonskog „Barbikana“ Barbican) ili njujorškog „Karnegi hola“ (Carnegie Hall), kaže da joj niska bina Sava centra omogućava da uradi ono što izuzetno voli – da se spusti do prvih redova i rukuje sa publikom!

-U nekim mestima to ne mogu jer je pozornica dosta visoko, ali ako se ukaže prilika to uradim. To radim da pokažem: ‘Ha! Ja sam kao i vi. Jedna sam od vas, samo radim drugačiji posao’. Zadovoljstvo mi je ponovo pevati u Sava centru. Prošli put se nisam mogla rukovati sa svima, pa bilo je oko 4.000 ljudi, to je malo previše. Ali ako imam vremena da se rukujem bar sa nekima, to uradim. Tada pogledam ljudima u lica, da shvatim šta osećaju. To je zapanjujuće iskustvo – kaže Mariza.

Povezana vest:  55. Zaječarska gitarijada od 25 – 27.avgusta na Kraljevici

Najskuplje ulaznice po ceni od 2.700 dinara za koncert fado dive Marize u beogradskom Sava centru 10. aprila RASPRODATE SU, a ostale za 1.800, 2.200 i 2.500 dinara takođe se izuzetno brzo prodaju.

Činjenica da su u kratkom roku razgrabljene najskuplje ulaznice, po četvrti put potvrđuje koliku popularnost i poštovanje uživa u Srbiji Portugalka Mariza, koja je bez teškoća punila Sava centar 2005, 2006. i 2008. godine (kao i jednom Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu).

Povezana vest:  Žurka Britanaca na Savi

Ukupno Marizu je gledao i slušalo do sada u Srbiji preko 11.000 ljudi, a 10. april je prilika da se broj poveća za novih 3.672 (kapacitet Sava centra). Uostalom koliko se izvođača srpskih, regionalnih i svetskih može pohvaliti da su u pet godina punili prestižnu beogradsku dvoranu četiri puta?

Portugalka fantastičnog glasa, najpoznatija ambasadorska fada u svetu, vraća se četvrti put u Beograd i Sava centar u okviru svetske turneje povodom nedavno objavljenog koncertnog DVD-ija „Terra en Concerto“?

Povezana vest:  Atraktivan prostor Kupole na T-Mobile INmusic festivalu

-Nikad ne radim dva ista koncerta! Imam neku osnovnu liniju na koju se u početku oslonim, ali ne znam kuda će to otići. Publika čini 60 posto koncerta, ne umetnik. Publika ti može sve dati. Ako je stidljiva, stidljiv je i koncert. Ako je energična biče i koncert energičan. Koncertom publika komanduje. Ona to ne zna, ali je tako. A svaki put kada dođem u Srbiju, mene čeka neko veliko iznenađenje – kaže Mariza pred dolazak u Beograd.