Petnaesto, jubilarno izdanje Summer3p festivala održaće se od 20. do 23. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sad i jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

Na Moon Stageu u okviru muzičkog programa nastupiće 17 izvođača, između ostalih superstar duo iz Severne Irske – Loco & Jam, zatim popularni nemački DJ Eric Sneo, domaća zvezda Ilija Đoković, dok nam sa Malte dolazi Daniel Blade, iz Mađarske Robin Futaki, a iz Hrvatske Andrologic. Tu je još jedan istaknuti predstavnik regionalne plesne scene Hibrid (BiH), kao i najbolja selekcija subotičkih DJ-eva…

Satnica muzičkog programa na Moon Stageu:

Četvrtak, 20. jul

22:00 – 23:30 Needle / SDL Recordings

23:30 – 01:15 HIBRID (Dj set) / Submarine Vibes [BiH]

01:15 – 03:00 ANDROLOGIC / Andix Records, Capital Heaven, Mistique Music [CRO]

03:00 – 04:00 Kibz & Dfndr / Speed Progress, Atonal

Petak, 21. jul

22:00 – 23:15 Hansol / Great Stuff Recordings, Simma Black

23:15 – 00:30 ROBIN FUTAKI / Sing Sing, Carbon Black [HU]

00:30 – 02:30 ERIC SNEO / Tronic, Cubbo [GER]

02:30 – 04:00 ILIJA ĐOKOVIĆ / Terminal M

Povezana vest:  Ničim izazvan 15. oktobra u mts Dvorani

Subota, 22. jul

22:00 – 23:30 Chrono / Great Stuff Records, Go Deeva

23:30 – 01:00 DANIEL BLADE / Yakuza [M]

01:00 – 03:00 LOCO & JAM / Tronic, Stereo Productions, Octopus Recordings [IE]

03:00 – 04:00 Ascaloon b2b Kohajda / Progressive Passion, Profond, Lakeside Finest

Nedelja, 23. jul

18:00 – 20:30 Andy Dee

20:30 – 22:00 Poison Charlie

Za vizuelni deo žurke svake večeri i ove godine biće zadužena VJ ekipa Kids on Truth.

Komplet ulaznica za sva 4 dana se u pretprodaji može kupiti u Subotici u Klein House-u (Štrosmajerova 9, od 9 do 23h) po ceni od 999 dinara. Cena ulaznica od prvog dana festivala iznosiće, za četvrtak 349 dinara, petak 449, subota 549 dinara a u nedelju 199 dinara ili 3 prazne limenke.

Nakon prošlogodišnjeg debi izdanja i veoma velikog interesovanja, novi segment Summer3p festivala – Porodični dan – kreativni program u prirodi okrenut celoj porodici, ove godine nudi još zanimljivije sadržaje poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 23. jula.

Tokom ovog dana od 16 do 22h kroz različite kreativno-zabavne programe biće predstavljeni najbolji lokalni i regionalni umetnici, udruženja, sportske i obrazovne inicijative, održavaće se radionice i drugi sadržaji za celu porodicu, čiji će članovi biti u prilici da osete festivalsku atmosferu u predivnom okruženju kraj jezera Palić.

Povezana vest:  NAKED - NOVI ALBUM "NAKEDONIA"

Festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama, tako će u okviru Porodičnog dana biti održana Javna prezentacija (i debata) trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?“. Govoriće Michell Rohmann (dipl. hidrolog, savetnik na projektu), a prezentacija će biti održana u nedelju, 23. jula od 19 časova.

Summer3p je muzički festival koji neguje savremenu umetnost i građanski aktivizam, a predstojeće jubilarno 15. izdanje, predstaviće uzbudljiv mix umetničkih sadržaja, raznovrsnih radioničarskih programa, uz već tradicionalne sportske aktivnosti.

Beogradski festival Dev9t imaće zaseban segment u vidu fenomenalne izložbe na predstojećem Festivalu, a o njoj akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji brine o likovnom segmentu festivala, kaže: „Izuzetno mi je drago sto ćemo ove godine ugostiti prijatelje sa festivala Dev9t i omogućiti našim posetiocima da vide neke od impresivnih umetničkih dela. I što je još važnije, da se upoznaju i druže sa autorima, razmene ideje i iskustva. Nakon toga, svima bih prepoučio da se dobro zabave i uživaju u isuviše opuštenoj atmosferi Palićkog jezera – naše „Nedođije“ sa severa Srbije“.

Povezana vest:  Počinje Burn Studios takmičenje za DJ rezidenturu na Ibici!

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 21 i od 23 do 01h, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime – TNG) dekorisaće festivalski prostor različitim tipovima grafita (dve tehnike: “stencil art“ – upotrebom šablona za crtanje i crtanje pixelima), a kreiraće i unikatne majice posetiocima.

Detaljnije informacije o programu Summer3p festvala možete pronaći na sajtu http://summer3p.subotica.com

Otkud “gigantski džakuzi” u naslovu ovog saopštenja? O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz udobnosti „gigantskog džakuzija“. Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC, svake godine ulažu da bi napravili jednu od najboljih žurki u ovom delu Evrope. Kompletan članak možete pročitati ovde – www.theguardian.com/music/2012/may/26/european-music-festivals-guide-2012

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.