ALBUMSanšajn, Štutgart onlajn i Iri Mafija na Trenčtaunu 

Srpske grupe „Sanšajn“ (Sunshine), „Štutgart onlajn“ (Stutgart Online) i ZAA, kao i mađarski bend „Iri mafija“ (Irrie Maffia), najavljeni su danas kao učesnici festivala „Trenčtaun“ na Paliću koji će trajati od 30. aprila do 2. maja. 
„Sanšajn“, koji postoji od 1994. godine i iza sebe ima pet albuma, nastupiće 1. maja na velikoj festivalskoj bini, u osmočlanoj verziji, koja će predstaviti „verovatno najbolju verziju ‘sviračkog’ repa u Srbiji“, saopštili su organizatori manifestacije. 
„Iri mafija“, jedan od najpopularnijih i najcenjenijih hip-hop i fank sastava u Mađarskoj, sviraće 30. aprila na velikoj bini, a kako se navodi, na sceni će biti 11 njegovih članova. 
Istog dana, samo na maloj bini, sviraće dvojac „Štutgart onlajn“ iz Beograda koji je prošle godine objavio debi album „Radost svakom domaćinstvu“ a pre toga privukao pažnju nastupima na novosadskom „Egzitu“ (Exit) 2007. i 2009. godine, kao i nastupom na „Art end mjuzik“ (Art & Music) festivalu u Puli (2008). 
Na Maloj bini 2. maja sviraće rege grupa ZAA iz Kruševca, koja je nedavno snimila debi album, a iza sebe ima više od 40 koncerata u zemlji i regionu. 
Na „Trenčtaunu“ će, kako je ranije najavljeno, koncerte imati rok grupe „Darkvud dab“, „Veliki prezir“ i „Nežni Dalibor“. 
„Trenčtaun“ ove godine slavi 10 godina postojanja, a mesto njegovog održavanja je etno kamp nadomak Palića, kod Subotice. 
Muzički program će pratiti promocije knjiga, izložbe i javne debate. 
Festival i ove godine organizuje fondacija „Fokus“ iz Subotice. 

Povezana vest:  Najznačajniji muzički producent svih vremena Nile Rodgers otvara jubilarni Sea Dance!