toni_marciano

Italijanski pevač Toni Marčjano uhapšen zbog trgovine drogom

 

Popularni napuljski pevač Toni Marčjano, poznat i kao „Kralj“, koji je u svojim pesmama kritikovao izdajnike u mafijaškim redovima, optužijići ih da su „srušili carstvo“ mafije, uhapšen je danas zbog trgovine drogom, sapštila je italijanska policija.

-Nikada nisam video ovoliko kamera, čak ni na mojim koncertima! – uzviknuo je 46-godišnji pevač prilikom hapšenja u svom domu nadomak Napulja.

Povezana vest:  Kate Bush ponovo na top listama zahvaljujući seriji „Stranger Things“

Marčjano je uhapšen zajedno sa 22 osobe u policijskoj akciji protiv klana Ðonta moćne napuljske mafije, Kamore.

-Toni Marčjano je osumnjičen da je poslednje tri godine finansirao trgovinu drogom – kazao je portparol karabinjera, navodeći da je pevač trgovao marihuanom i jakim halucinogenim drogama.

Rođen kao Chiro Marčjano, „Kralj“ je započeo karijeru tokom 80-ih godina. Svoj najveći uspeh postigao je 1986. godine sa albumom „Io sono meredionale“ (Ja sam južnjak) koji je prodat u 150.000 primeraka. Pevao je, takođe, u duetu i sa čuvenom napuljskom glumicom Mariom Nacionale koja je igrala u filmu o mafiji „Gomora“ iz 2008. Kako prenosi AFP, u jednoj od svojih novijih pesama, „Nun Ciamm Arrennere“ (Nikada se nećemo predati), Marčjano napada mafijaške „pokajnike“ koji su „prekršili omertu“ (zakon ćutanja), dovodeći u opasnost čitavu organizaciju.

Povezana vest:  Nišvil zvanično otvoren