kriske_omot

DEBI ALBUM GRUPE KRIŠKE NA EXIT ETIKETI
 
Istoimeni debi album sastava Kriške, izdat u martu ove godine za kuću „Odličan hrčak“, danas je objavljen na Exit etiketi i dostupan za besplatno preuzimanje na sajtu www.exitmusic.rs .  Ovo je prvi album sastava koji postoji više od tri godine i čiji žanr nije jednostavno definisati zbog izuzetne inovativnosti. Negde između zvuka bendova sedamdesetih i prizvuka koji su tada nosili talasi kraut roka i noise scene andergraund bendova, Kriške su definisale potpuno novi zvuk na domaćoj sceni, pružajući instant zadovoljstvo za sve one koji su ovakav bend dugo čekali!
Debi album grupe Kriški snimljen je u analognom studiju ,,Kramasonik” u Zagrebu. Na albumu je prisutno deset pesama, od kojih je apsolutni hit numera Penicilin. Za Penicilin je snimljen  i sjajan spot koji možete pogledati na ovom linku.
Bend Kriške nastao je 2009. godine. Dragan Jovanović, Milan Bukejlović i Damjan Babić svirali su zajedno u alternativnom rok bendu Zemlja broj 9, u njegovoj poslednjoj fazi od 2007. do 2008. godine. Posle raspada Zemlje broj 9, Milan, Dragan i Damjan nastavili su sa radom i ubrzo primili novog člana, pevača Olivera Svilana. Oliver je značajno doprineo novom načinu sviranja i stvaranja. Sastav je postao otvoreniji i komunikativniji. Za sebe Kriške kažu da nisu komentatori političkih i društvenih događaja i da im je važnija muzička forma. Do sada su Kriške odsvirali značajan broj samostalnih koncerata i učestvovali na brojnim festivalima i grupnim svirkama u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj, gde je reakcija publike bila više nego pozitivna.
Preuzmite album „Kriške“ što pre na www.exitmusic.rs i dobro se pripremite za svirku ovog benda koji otvara EXIT festival nastupom na Mejn stejdžu u četvrtak, 12. jula u 20h!
EXIT Label je online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit stavlja postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival i u službu promocije bendova. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatno preuzimanje, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.

 

Povezana vest:  Džek Vajt izdaje solo album u aprilu