Manouche 

DUPLA MTV PREMIJERA: MANOUCHE I EMKEJ
 
U ponedeljak, 9. jula u 20 sati, pogledajte duplu slovenačku premijeru. Bend Manouche predstavlja spot za pesmu „Resnična romansa“, dok mariborski reper Ekej predstavlja video za pesmu „One Love“.
„Resnična Romansa“ je naslov novog singla grupe Manouche. Oni vole francusku kuhinju, harmoniku, gypsy swing i baš zato su želeli da refren pesme otpevaju upravo na francuskom jeziku. Zvuči francuski, ali ne znaju tačno šta znači to što pevaju. Ovo ne treba da vas čudi jer se bend od početka drži koncepta da „pravila“ nisu dobra u muzici. U to ih je uverio i  Charlie Chaplin sa poznatom izjavom  u filmu Modern Times – „Never mind the words, just sing“.
„Ako ništa drugo, barem smo spot snimili u Parizu“, rekli su članovi benda Manouche. Trojica musketara su tako otišla u „Grad svetlosti“ i napravila video. „Jednu od uloga u spotu ima i slovenački glumac  Primož Petkovšek-Petko, koji nastupa kao naš menadžer“, rekao je Robert Pikl, frontmen  grupe Manouche. Režiju i kameru je preuzeo Matjaž Kenda.
Slovenački reper Emkej predstavlja svoj drugi videospot sa albuma „Znajdi se“. Ovaj put je u pitanju reggae pesma „One love“ koju je snimio sa Polonom Lebenan. Pesma priča o indijskoj konoplji, biljci koju ljudi danas upotrebljavaju u industriji i za pravljenje lekove. Emkej se u videu vozi na bicikli po Mariboru, razgovara sa ljudima i tako širi pozitivnu energiju. Video su snimili momci iz grupe »Close2art«, a album „Znajdi se“ je prvi koji je izašao pod etiketom izdavačke kuće Wudisban Records.

 

Povezana vest:  Proslavljeni violinista Nemanja Radulović objavio svoj deseti album