Exit label predstavlja novi album benda Overdrive

overdrive_albumMuzički festival „Egzit“ (Exit) preko svoje strane www.exitmusic.tv od danas je omogućio da se besplatno skida četvrti album „Explode“ zrenjaninskog metal pank sastava „Overdrajv“ (Overdrive). 
Osnovani 1994. godine „Overdrajv“ su prvenac „No More Words“ objavili 1997. godine, a slede drugi album „Everything’s Fine“ (2000), „Movement“ (2004) i na kraju CD „Explode“ (2009). Svirali su nekoliko puta na „Egzitu“. 
„‘Overdrajv’ je peto ime ‘Egzit onlajn’ (Exit online) etikete i izdavanjem svog albuma pridružiće se ‘Obojenom programu’, ‘I pleju’ (E-play), Marku Nastiću i grupi ‘Repetitor’, koji su svoje albume već objavili za besplatan daunload“, saopštio je „Egzit“. 
Novi album benda Overdrive pod nazivom „Explode“ objavljen je danas na sajtu Exitmusic.tv i omogućen je besplatan download. Ovaj album je peto ime Exit online etikete, i izdavanjem svog najnovijeg albuma, pridružiće se bendovima Obojeni program, E-play, Repetitor, i Marku Nastiću, koji su svoje albume već objavili za besplatan download. 
Album „Explode” nastao je u periodu od 2005. do 2010. godine a producirao ga je gitarista benda Aleksandar Midorović. Sadrži 10 pesama koje predstavljaju spoj energije i čvrstog heavy zvuka sa karakterističnim tekstovima što zajedno čini već prepoznatljiv Overdrive stil. Značajnije nastupe bend Overdrive počinje u Novom Sadu na legendarnom „Кoncertu godine“ i kao predgrupa bendovima Pro-Pain, Soulfly, Prodigy, Slayer i Korn. Svoj nastup ispred Korna smatraju “ispunjenjem svojih snova i vrhuncem karijere”.
Gitarista benda Dragan Midorović povodom besplatnog objavljivanja novog albuma za Exit Label, izjavio je da je besplatna muzika realnost današnjice i da je pozitivna strana ta što je muzika sada dostupna ogromnom broju ljudi koji mogu da je preko interneta besplatno preuzimaju.
Overdrive je osnovao je gitarista benda Dragan Midorović 1994. godine u Zrenjaninu. Od samih početaka bend gaji čvrst gitarski zvuk sa prepoznatljivim energičnim vokalom koji je od tada pa do danas ostao zaštitni znak benda. Prvi album „No More Words“ objavili su 1997. godine za nezavisnu izdavačku kuću BOA Records. Iste godine snimili su svoj prvi spot za numeru „Wake Up You Blind Man“ koji je ostvario značajan uspeh kod publike. Svoj drugi album „Everything’s Fine” objavljuju 2000. godine za istu izdavačku kuću. Treći studijski album „Movement“ pojavljuje se 2004. godine u izdanju PGP-a. Cd „Movement“ sadrži pored studijskih, koncertne snimke pesama sa njihovih prethodnih izdanja, kao i obradu Madoninog hita „Erotica“.

Povezana vest:  Koncert Dejan Petrović Big Banda 13. Novembra u Sava Centru