Ziri_na_press_konferenciji

Zaječarska Gitarijada ponovo postaje regionalni festival

Čuvena Zaječarska Gitarijada, manifestacija tog formata sa najdužim stažom na svetu, od ove godine ponovo je otvorila vrata za demo izvođače sa celog ex-YU prostora.

Od 9. do 12. avgusta u gradu sa titulom najrokersijkeg na području nekadašnje Jugoslavije, Zaječara, održaće se nadaleko poznata Gitarijada koja je tokom prethodnih 45. izdanja bila odskočna daska mnogim bendovima.

Žiri u sastavu Dragiša Radulović, Branimir Lokner i Đođe David od preko 170 prijavljenih demo bendova izdvojio je 117 sa validnim prijavama od kojih je stručnom analizom odabrano 12 koji će imati priliku da se bore za prestiž i vredne nagrade.

Povezana vest:  Fudbaler Mateja Kežman u ulozi DJ-a u četvrtak, 13. januara u Klubu "Plastic", od 23h

“Posao nam nije bio nimalo lak. Iz godine u godinu kvalitet izvođača na ovdašnjim prostorima rapidno raste. Ipak, teškom mukom izdvojili smo 20-ak, od kojih smo kasnije izabrali 12 najboljih. Siguran sam da će publika uživati u nastupima takmičara koji ni u kom segmentu po kvalitetu ne zaostaju za većinom afirmisanih imena.”, rekao je Dragiša Raduloć, član žirija, inače muzički urednik i promoter.

Black Division (Osijek), Charna (Banja Luka), Bas i stega (Beograd), My Last Suicide (Banja Luka), Rđa (Beograd), Case Remnant (Zrenjanin-Beograd), Black Joker ( Pirot), Super Confusion (Kikinda), Void Inn (Beograd), Lates (Beograd), V.I.S. Novi Dan (Zaječar) i NL8 (Zaječar) su bendovi koji će nastupiti u takmičarskom delu Gitarijade.

Povezana vest:  Regionalna TV premijera na MTV-ju – Justin Bieber „All Aroun The World"

Besplatan edukativni program: Rock Akademija u Zaječaru

Odabrani bendovi imaće priliku od 23. do 30. jula da učestvuju u Rock Akademiji u Zaječaru koju organizuje Timočki omladinski centar. Polaznici Akademije nizom radionica moći će da unaprede svoje znanje iz nekoliko oblasti važnih za funcionisanje jednog benda.  Za sam rad i predavanja zadužene su organizacije sa rute E761, Alter Art i Academica.

Uskoro će biti saoštene sve pojedinosti vezane za Rock Akademiju.

Bajaga, Hladno Pivo, Let 3 i drugi u revijalnom delu

Povezana vest:  Dubioza kolektiv nastupa u Kragujevcu

Program Gitarijade održaće se na dve pozornice: World Music Stage i Rock Stage. Program World Music Stage-a biće otkriven u narednih nekoliko dana, a na Rock Stage-u za sada su najavljeni Bajaga i Instruktori, Hladno Pivo, Eyesburn, Obojeni Program i Let 3.

Organizatori su najavili da će se na Rock pozornici pojaviti još jedno veliko ime, ali za sada nisu još uvek hteli da kažu o kome se radi.

Pored koncertnog dela festivala i Rock Akademije pripremaju se i bogati prateći sadržaji, a u narednim danima predstaviće se kompletan program 46. Zaječarske Gitarijade.