Plisani_malisan_foto

POBEDNICI JELEN DEMOFESTA 2011, BEND PLIŠANI MALIŠAN, U MTV PREMIJERI!
 
Bend Plišani Mališan, prošlogodišnji pobednik Jelen Demofesta, snimo je spot za pesmu “MC3 ”. Video je urađen u produkciji MTV-ja, a premijerno ćete moći da ga vidite od ponedeljka, 16. jula u 20 časova.
Sastav Plišani Mališan je formiran 2005. godine i svira psyho rock sa elementima noisea i garage punka. Bend čine Mirko Šćepanović (bubanj), Ivan Kovačević (gitara), Đorđe Novaković (gitara, vokal) i Boban Kecović (bas gitara, vokal). Do sada su snimili nekoliko desetina sati demo snimaka i održali mnogobrojne koncerate širom Srbije. Ipak, jedan nastup se po važnosti izdvaja od ostalih. U pitanju je banjalučki Jelen Demofest, najznačajniji takmičarski festival na prostoru exYu za bendove koji nemaju zvanično izdanje. U konkurenciji od nekoliko stotina grupa prijavljenih na konkursu 2011. godine, bend Plišani Mališan je osvojio prvu nagradu! Ova titula im je obezbedila snimanje albuma i videospota u produkciji MTV-ja. Prvenac se očekuje do kraja 2012. godine u izdanju beogradske Digimedije, dok će spot premijerno biti prikazan ovog ponedeljka.
„Posle pobede u Banja Luci stvari su za naš bend su krenule na bolje. Sam ulazak u studio je bilo pravo iskušenje za nas Plišane, jer demo snimak nije isto što i profi snimanje koje traje 15 dana i  mukotrpno se radi od 10 ujutru pa sve do 8 uveče. Tako da nam je to bio prvi znak napredovanja posle Demofesta. Drugi znak je taj što smo kupili nove gitare i novu opremu na kojoj smo i snimali, što dodatno poboljšava svaki kvalitet u odnosu na prethodni. Onda je usledio poziv MTV produkcije i razrada plana za snimanje našeg prvog spota. Spot je snimljen na Fruškoj Gori pod rediteljskom palicom Gorana Kovačevića i moramo vam priznati da ni to nije ni malo lako. Na 30 stepeni ni ptice nemaju vazduha, ali smo i to pregrmeli“, rekao je Boban Kecović, frontmen benda.
Plišani Mališan je uspešno pregrmeo snimanje spota, a kako on izgleda saznajte u ponedeljak, 16. jula od 20 časova.

 

Povezana vest:  Pevač Psihomodo popa izlaže svoje Mazarije