Mazda_MX_5_2012_1

Unapređena verzija MX-5 stiže u Evropu na jesen

Nova, unapređena verzija najpopularnijeg sportskog automobila sa otvorenim krovom na svetu, Mazde MX-5, stiže iz pogona u Hirošimi u evropske salone ove jeseni. Uz poboljšane bezbednosne i vozne karakteristike, sa novim detaljima u eksterijeru i enterijeru, obe verzije modela – sa tvrdim i mekim krovom – sada su još atraktivnije.

Agresivnija spoljašnjost, novine u enterijeru

Unapređeni MX-5 ima novi prednji odbojnik koji izgled roudstera čini agresivnijim i doprinosi

optimalnoj aerodinamičnosti. Evropskim kupcima će biti dostupna i nova siva boja eksterijera (Dolphin siva). Unutra, panel i upravljač imaće novi, rafiniraniji izgled.

Povezana vest:  Hyundai novi modeli

Više zabave u krivinama

MX-5 je oduvek predstavljao simbol za uživanje u vožnji, a nova verzija sada donosi još više zadovoljstva za vozača. Stepen ubrizgavanja goriva nije vise direktno povezan sa hodom papučice za gas (na modelima sa manuelnim menjačem)  tako da se povećava osećaj linearnog ubrzanja. Ovako se vozaču omogućava još više kontrole kada ubrzava na izlazu iz oštre krivine tipične za neki planinski put.

Povezana vest:  Opelova sjajna linija u gradu svetlosti: Dva svetska debija i više od toga

Ovo je kombinovano sa poboljšanom karakteristikom servo uređaja na kočnicama, čime se optimizuje kontrola kočenja, što je naročito pogodno kada vozač prilikom ulaska u krivinu i koči. Nova kontrola ubrzanja kontroliše kick-in kada vozač pusti kočnicu i ponovo nagazi papučicu gasa tako da zadnja osovina ostvaruje još bolje prijanjanje na asfalt.

Hauba koja ublažava udar

Osim dizajna koji naglašava agresivnost, veće aerodinamičnosti i boljeg ponašanja u krivinama, bezbednosne stavke su takođe unapređene: Mazda ovoga puta predstavlja “aktivnu haubu’ , sistem za veću bezbednost pešaka: hauba se automatski podiže ukoliko se detektuje potencijalni sudar sa pešakom, i na taj način stvara se prostor ispod haube, tako da se apsorbuje energija udarca. Novi prednji odbojnik takođe je osmišljen tako da pruža veću zaštitu nogu pešaka prilikom sudara.

Povezana vest:  Opel Zafira Tourer osvojila nagradu “Zlatni volan 2012”

Unapređena verzija Mazde MX-5 stiže u evropske prodajne salone u jesen 2012.