saab-93-convertible-red-top-front-1600x1200

Swedish Automobile, Saab Automobile, Pang Da i Youngman pretvorili su Neobavezujuće pismo namere u Obavezujući ugovor i postigli sporazum o osnivanju dodatnog Joint Venture za razvoj novih modela Saab (9-1, 9-6X i 9-7)

 

Swedish Automobile N.V. (SWAN) i Saab Automobile AB (Saab Automobile) objavili su potpisivanje konačnog ugovora sa Pang Da Automobile Trade Co., Ltd. i Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co., Ltd. (Youngman), stoga su Neobavezujuće pismo namere objavljeno 13-tog Juna ove godine pretvorili u Obavezujući ugovor. Dodatno, Saab Automobile objavljuju dodatni sporazum sa Zhejiang Youngman Passenger Car Group Co., Ltd. (Youngman Passenger Car) o osnivanju zajedničke Join Venture kompanije sa sedištem u Švedskoj, nazvanoj YM-Saab 9-1-6-7 AB, za razvoj tri nova modela sledeće generacije Saab-a.

Kao što je bilo komunicirano pre, sada Obavezujući ugovor između SWAN, Saab Automobile, Pang Da i Youngman uključuje investiciju od totalno 245 miliona EUR kao i strateško partnerstvo o triparitnoj distribuciji, te otvaranju proizvodnje Saab-a i u Kini. Sporazum je predmet dobijanja odobrenja od strane nadležnih ministarstava , što sve strane očekuju unutar nekoliko meseci.

Povezana vest:  Opel Grandland X: Novi krosover u segmentu kompaktnih automobila

saab-phoenix-concept-front-1600x1200

Nova zajednička proizvodna kompanija će biti 50% u vlasništvu Saab Automobile i 50% u vlasništvu Youngman Passenger Car, i učiniti će osnovu za dalji razvoj Saab proizvodne palete s tri potpuno nova modela koja do sada nisu bila u ponudi Saab-a. YM-Saab 9-1-6-7 će se fokusirati na razvoj kompletno novih Saab modela: manje gradsko vozilo (Saab 9-1), veliki cross-over model pozicioniran iznad trenutnog Saab 9-4X (Saab 9-6X) i velika sedan limuzina pozicionirana iznad trenutnog Saab 9-5 (Saab 9-7).

Saab Automobile će biti nadležan za kontrolu i dizajn, razvojni  proces te sva testiranja, kako bi omogućili početak proizvodnje, takođe osigurati svu neophodnu tehničku dokumentaciju i kontrolu kvaliteta. Za ovaj deo posla, Saab Automobile će osigurati svoje kapacitete i stručnost kroz svoj “state-of-the-art” Technical Development department (sektor tehničkog razvoja). Youngman Passenger Car će biti zadužen za osiguranje neophodnih finansijskih sredstava u zajedničkoj kompaniji.

Povezana vest:  Nova Opel Meriva: Više od 30.000 porudžbina i pre nego što je stigla u salone!

saab-phoenix-concept-rear-1600x1200

Sporazum o osnivanju YM-Saab 9-1-6-7 predmet je odobrenja nadležnih institucija, koje SWAN, Saab Automobile i Youngman Passenger Car očekuju dobiti u određenom roku.

Victor Muller, CEO SWAN i Saab Automobile izjavio je: – Presretan sam da mogu objaviti potpisivanje Obavezujućeg Sporazuma između sa Pang Da i Youngman, jer to potvrđuje puno poverenje svih učesnika u budućnost Saab-a. Osnivanje YM-Saab 9-1-6-7 je ključan korak kako za Saab Automobile tako i za Youngman Passenger Car i označava početak uzbudljivog partnerstva. Ovaj zajednički projekat pruža Saab Automobile mogućnost razvoja novih modela koji nisu bili predviđeni orginalnim poslovnim razvojem: npr. sada možemo napraviti manji Saab koji je bio na našoj listi želja kao prioritet, a bili smo ograničeni sredstvima.

Povezana vest:  Veliki skok prodaje "Poršea" od 16 odsto

G. Pang Qingnian, CEO Youngman, dodaje: – Sporazum o zajedničkoj kompaniji donosi najbolje iz oba sveta, udružujući industrijsku i finansijsku Youngman Passenger Car sa najnaprednijom tehničkom sposobnošću Saab Automobile. Saab 9-6X i Saab 9-7 će biti instrument dodatnog prestiža koji ima Saab marka i omogućiti da dosegnemo još veću grupu kupaca u Kini i USA, dok će Saab 9-1 biti prepoznatljiv model dostupan celom svetu.

G. Pang Qinghua, CEO Pang Da, komentarisao je: -Vrlo sam sretan što sam mogao potpisati ovaj ugovor sa našim partnerima, što još više potvrđuje moje uverenje o blistavoj budućnosti  Saab Automobile. Mi smo bili već impresionirani sa trenutnom Saab paletom modela sa tri potpuno nova Saab modela, marka će biti još bolje pozicionirana kako bi odgovorila zahtevima tržišta širom sveta.