IMG_1778

SRPSKI OLIMPIJCI KRASE OVOGODIŠNJI SERBIA OPEN 2012.

 

Letnje otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju – SERBIA OPEN 2012., održaće se od 13. do 15. jula u Beogradu, na bazenu Sportskog centra ,,Milan Gale Muškatirović“. Predstojeća tri dana Beograd će ugostiti 327 plivača iz 40 klubova sa prostora Slovenije, Makedonije i Srbije.

Svoj nastup već su potvrdili mnogi srpski olimpijci i reprezentativci, najbolja srpska plivačica svih vremena Nađa Higl i najbolja srpska plivačica slobodnom tehnikom Miroslava Najdanovski, sjajni Silađi Čaba i Ivan Lenđer, fenomenalni mladi srpski plivač Velimir Stjepanović, kao i reprezentativni drugovi Đorđe Marković i Radovan Siljevski. Takođe, najbolja srpska mlada plivačica i rekorderka Katarina Simonović, kao i višestruki prvaci i rekorderi naše zemlje Boris Stojanović, Tijana Vukanović, Jovana Nikolovski i najbolji srpski juniori i rekorderi Nikola Trajković i Igor Terzić, kao i mnoge druge srpske nade plivanja u kadetskoj kategoriji.

Povezana vest:  Inspekcija FISA zadovoljna napustila Beograd

Srbija će ove godine biti u prilici da ugosti sjajne slovenačke reprezentativne plivače i učesnike predstojećih Olimpijskih igara u Londonu, koje predvodi aktuelni Evropski prvak iz Debrecina Damir Dugonjić i srebrna sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Sara Isaković, kao i njihovi reprezentativni drugovi za London Anja Klinar, Šmid Tanja i Žbogar Robert.

Plivači učesnici ovogodišnjeg Serbia Open 2012. takmičiće se u tri kategorije pojedinačnoj i ekipnoj kadetskoj i juniorskoj, pojedinačnoj apsolutnoj, kao i u otvorenoj pojedinačnoj apsolutnoj kategoriji. Prepodnevni program kvalifikacija počinje u 10 časova, a popodnevna A i B finala predviđena su sa početkom u 17 časova. Svečano otvaranje prvenstva održaće se u petak, 13. jula sa početkom u 16 časova i 45 minuta. Ulaz za sve dane je besplatan.

Povezana vest:  Stjepanović osvojio bronzu na 400 metara slobodno