new_order_2012

EXIT 2012

Uz maske i „New Order“ na Egzitu obeležen petak 13.

 

Nastup engleskog elektro – pop sastava „New Order“ i maske kojima je obeležen petak 13. bili su sinoć glavno obeležje drugog dan Egzit festivala koji se do 15. jula održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.  Legendarni „New Order“, jedna od najvažnijih elektro – pop grupa svih vremena, prvi put se predstavila publici u regionu, a njihov nastup na glavnoj festivalskoj bini dobro je zagrejao publiku koje je bilo znatno manje u odnosu na predhodnu noć kada je nastupio „Duran Duran“.

Povezana vest:  Da li je Taylor povećala grudi?

Svoj premijerni nastup na tlu jugoistočne Evrope „New Order“ započeo je hitovima „Elegia“ i „Regret“, da bi njihov najslavniji hit „Blue Monday“, koji se našao visoko na svetskim top listama, kada je objavljen originalno 1983. godine, ali i reprizno 1988, i 1995, potpuno razgalio, ionako dobro raspoloženu, publiku. Dobrom raspoloženju posetilaca sigurno je doprinela i slavljenička atmosfera obeležavanja petka 13. koji ima simboličnu vezu s Egzitom, jer je ovo 13. po redu festival.

Povezana vest:  Za sat i po razgrabljeno 10.000 najpovoljnijih ulaznica za Exit!

Zbog toga su organizatori pozvali goste da na Petrovaradinsku tvrđavu dođu maskirani, a tom pozivu se odazvao priličan broj, pre svega, posetilaca iz inostranstva. Na „meniju“ su bile različite maske od najobičnijih šara po licu i čelu do odela koja bi bez problema konkurisala za nagrade na najvećim maskenbalima.

Na glavnoj bini festivala kao uvod u centralnii događaj večeri nastupio je i njujorški sastav „Hercules and love affair“, dok su na“ Dens areni“ „carovali“ Nemac iz Frankfurta Robert Dietz i tamnoputi Amerikanac iz Detroita Keni Larkin, a najveću žurku upriličio je Čileanac Lučiano, tipičan predstavnik latinskog tehna.

Povezana vest:  BRUNO MARS NASTUPA NA CENTRALNOJ SVEČANOSTI DODELE "2013 MTV VMA", POP ZVEZDE AUSTIN MAHONE I ARIANA GRANDE NA BINI PRE-SHOW SVEČANOSTI

Veliko interesovanje posetilaca bine „Fjužn“ privukao je slovenačko – hrvatski sastav „Lolobriđida“, napravivši izvanredan uvod za nastup engleskih pankera „The Toy Dolls“, a tačku na „vatreno“ veče na bini „ujedinjenja“ stavile su fenomenalne domaće snage „Goblini“.

new_order_1_2012