_BAN8985 f

JACK DANIEL’S BACKSTAGE VELIKO FESTIVALSKO OSVEŽENJE!

Tokom četiri dana Exit festivala, JDX Backstage bio je jedan od omiljenih kutaka za sve ljubitelje dobre muzike i zabave. Ovogodišnji program osvežen je neuobičajenim nastupima poznatih ličnosti i harizmatičnih prijatelja Džeka koji su na trenutak bili prave muzičke zvezde. Sve JDX i festivalske avanture redovno su izveštavali JD Music reporteri koji su imali svoj udoban šator koji je još jedna novina ovogodišnjeg JDX-a.

Muzički program ovogodišnjeg JDX Backstage-a otvorio je mladi beogradski kantautor Dušan Strajnić sa svojim bendom Stray Dogg. Svirali su skoro dva sata i prisutnu publiku i novinare ostavili bez daha svojom dirljivom i emotivno nabijenom muzikom.  Tog istog prvog dana nastupili su još i čuveni radijski voditelj sa B92, Pavle Veljković , dizajnerski DJ duo Banda Panda, mladi i sve popularniji DJ Doo i redovni gost Exita iz Švajcarske, Mihael Simić koji su imali inspirativne nastupe pripremljene specijalno za JDX Backstage-a.

JDX Supergrupa - Sergej Trifunovic

Pored izuzetne zabave koju je Jack Daniel’s Experience (JDX) doneo i ove godine na najveći regionalni muzički festival, tokom sva četiri dana žurke aktuelna je bila i humanitarna akcija za pomoć deci ometenoj u razvoju. Pored JDX šanka na velikom američkom kamionu stajalo je starinsko zvono koje je označavalo svakih sto prodatih jedinica Jack Daniel’s familije viskija. Od svake prodate čaše 10 dinara odlazi u humanitarne svrhe za pomoć  “Domu za omladinu ometenu u razvoju Kulina”.  Prodato je oko 9000 jedinica, a prikupljen novac odlazi za nabavku najnužnijih higijenskih sredstava za ovu ustanovu

Povezana vest:  Holidej: porodica pokrenula postupak zbog operacije u Parizu

Tokom druge festivalske večeri desila se posebna zabava i JDX Backstage-u. Britanski bend The Duke Spirit je sat vremena pre svog nastupa na glavnoj festivalskoj bini izveo specijalni akustični set samo za prijatelje Džeka i svoje najvernije fanove. Basista benda Darkwood Dub, Miki Ristić, specijalno za posetioce JDX-a oprobao se u ulozi DJ-a i na opšte oduševljenje izveo eklektičan plesni set, a veče je doživelo svoj vrhunac tokom nastupa legendarnog beogradskog DJ Radeta Banyana, koga je publika godinama iščekivala na Exit festivalu. Rade je usijao atmosferu toliko da je žurku bilo skoro nemoguće prekinuti. Pored muzike, JDX Backstage je nudio još mnogo opcija za zabavljanje, igranje i druženje, te su se posetioci redovno takmičili svirajući Guitar Hero, igrajući Black Jack, stoni fudbal i još nekoliko igara inspirisanih Džekom Denijelom, čovekom koji je bio istinski ljubitelj muzike, zabave i najkvalitetnijeg viskija.

Povezana vest:  Kris Braun kreira limitiranu kolekciju igračaka

JDX nagradna igra

Najveća atrakcija ovogodišnjeg Jack Daniel’s Backstage-a svakako je JDX Supergrupa! Bend sastavljen od poznatih lica koja su za trenutak zamenila svoje uloge i upustila se u avanturistički muzički projekat inspirisan duhom i idejom samog gospodina Džeka pokazao je da je uzbudjenje pred njihov nastup bilo potpuno opravdano. Sergej Trifunović na gitari, Katarina Žutić na bas gitari, Ida Lollobrigida, manekenka Andrijana Belović na sintisajzeru, Bojana Vunturičević, pevačica benda Svi na pod kao bubnjarka, Petar Rudić i Jamal Al Kiswani , originalno iz istog benda skupili su najviše publike i predstavnika medija koji su privučeni ovim jedinstvenim muzičkim poduhvatom. Repertoar se bazirao na jugoslovenskim synth pop pesmama iz 80-ih godina koje su u njihovoj izvedbi dobile poptuno novo tumačenje. Publika se odlično provela i već se na internetu pojavljuju burne reakcije i insistiranje na još jednom koncertu! Nakon JDX Supergrupe nastupio je modni kolektiv PullMy Daisy, takodje u muzičkoj avanturi, predstavljajući se prvi put kao DJ duo, a Jack Daniel’s Backstage se doslovno zapalio tokom nastupa šestočlanog DJ kolektiva Vatra koji su oduševili sve fanove Džeka i rep muzike.

Povezana vest:  Na Egzitu više od 700 akreditovanih novinara

Poslednje večeri u Jack Daniel’s Backstage-u na Exitu nastupao je mladi slovenački bend Toronto Drug Bust. Prijateljima Džeka priredili su pravi rock ugodjaj svirajući svoje originalne pesme i obradu Rolling Stones-a u čast pedesetogodišnjice ovog gigantskog benda. Nakon nastupa članovi benda nisu mogli da se odbrane od svojih tinejdž obožavateljki. Jedan od najpopularnijih novih indie bendova Citizens! obradovali su svoje verne fanove akustičnom svirkom na JDX-u, a veče je zatvorila Maja Uzelac koja tradicionalno nastupa na JDX-u.

Ukoliko niste bili deo JDX Backstage iskustva, pogledajte fotografije u prilogu ili nam se pridružite na Jack Daniel’s Serbia stranici na facebooku i upijajte reakcije onih koji su na licu mesta uživali. Do sledećeg Džek susreta!