N. Djordjevic MMI radionica klavijatura02MMI RADIONICA KLAVIJATURA ZAPALILA PREPUN PAROBROD

MMI radionica klavijatura sinoć je održana u prepunoj sali UK Paroborda. U početku se tražila stolica više, a kasnije su se čak ispunila i nepredvidjena mesta za stajanje. Puno mladih ljudi je bilo zainteresovano za ovu radionicu tako da možemo slobodno reći da je škola MMI sa ovim radionicama pokrenula mnoge mlade ljude koji slušaju rok i pop muziku i žele da učestvuju u tome, a do sada nisu imali prilike.
Radionicu je otvorio Miroslav Cvetković Cvele (ovoga puta u ulozi dekana MMI škole) poželeći posetiocima dobro veče, a zatim je domaćin večeri Aleksandar Saša Lokner zvanično i otvorio radionicu klavijatura.
Prvi na scenu izašli su Sonja Lončar i Andrija Pavlović. Njihova tema je bila krosover klasične i popularne klavirske muzike, kao i kombinacija analognih sintisajzera i klavira. Kroz nekoliko muzičkih primera bavili su se uticajem popularne muzike na klasičnu i obrnuto. Učesnici su imali prilike da probaju analogne sintisajzere i da se upoznaju sa njihovim mogućnostima.
Nakon njih i velikog najavnog alpauza usledilo je predavanje Vasila Hadžimanova koji je dao akcenat na primenu kompjutera. U razmenivanju ideja sa publikom, Vasil je pokušao da svima izadje u susret i sa velikim zadovoljstvom podeli svoje znanje sa mlađima od sebe.
Svoja velika iskustva sa publikom, koja je rasla iz sata iz sat, podelili su veliki klavijaturisti bivše Jugoslavije: Kornelije Bata Kovač i Slobodan Marković. Obojica su pričali svoja velika iskustva dok ih je publika gledala bez treptaja. Kornelije je ispraćen velikim aplauzom I činilo se kao da publika traži bis, dok je Slobodana publika slušala sa tolikim divljenjem da je nakon radionice bio obasut hiljadama pitanja i željom da mladim ljudima objasni kako se šta svira.
Na kraju radionice Saša Lokner je izašao u ime škole MMI i najavio da će, zbog velikog interesovanja, uraditi još jednu dodatnu radionicu klavijatura uz obećanje da ce biti više sviranja. Tako da sledećeg meseca možemo očekivati još jednu dodatnu radionicu vrhunskih majstora klavijatura.

Povezana vest:  Stiven Tajler i Dženifer Lopez sudije u Američkom idolu