Generalni sekretar OKS Djordje VisackiGENERALNI SEKRETAR OKS NA SASTANKU TEHNIČKE KOMISIJE MEĐUNARODNOG KOMITETA MEDITERANSKIH IGARA

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki učestvovao je u radu Tehničke komisije Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (MKMI) u Taragoni, gradu domaćinu narednih MI.
Članovi Komisije imali su prilike da obiđu borilišta a tema sastanka bila je i analiza sportova koji će se naći na programu Mediteranskih igara u budućnosti.
-Obišli smo objekte na kojima će se sportisti takmičiti 2017. godine i generalni utisak je da je infrastruktura na jako visokom nivou. Postoji jasan plan razvoja objekata za Mediteranske igre, kao i za njihovu kasniju upotrebu. Na sastanku Tehničke komisije analizirani su sportovi koji su bili na programu Mediteranskih igara do sada, kao i broj učesnika. Sportovi i discipline podeljeni su u tri grupe: doneta je odluka o sportovima i disciplinama koji sigurno ostaju na programu u buduće, o onima koji će biti dodatno analizirani i onima koji neće biti na programu – rekao je nakon sastanka u Taragoni generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.
Pored sastanka Tehničke komisije, sastanke su održale i Medicinska i Anti-doping komisija, a danas će se održati i sastanak Izvršnog komiteta MKMI, kao i zajednički sastanak predstavnika Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara i Organizacionog komiteta „Taragona 2017“.
Mediteranske igre u Taragoni će se održati od 30. juna do 9. jula 2017. godine.

Povezana vest:  OI 2016, Lokti: Pljačkaš je izgledao kao policajac