Lovefest_Vrnjacka_Banja

Program“Lovefest“-a u cilju afirmacije mladih umetnika
 
Muzički festival “Lovefest“, šesti po redu, koji će biti održan od 3. do 5. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće kao i svake godine u znaku ljubavi, ali ono što je važno za ovu 2012. godinu je to što će pored muzičkog programa festival biti proširen na osam novih zona, najavila je portparolka festivala Zlatana Pavlović.
Program festivala uključuje fotografsku, ekološku, filmsku, grafiti zonu, čilaut zonu, strit basket zonu, zonu edukativnih radionica, kao i onu posvećenu najmlađim posetiocima. Pavlović je rekla da je cilj festivala da pomogne mladim umetnicima iz centralne Srbije.
“Želja je da se Festival ustanovi kao jedna platforma za promociju mladih umetnika budući da postoji mnogo mladih i talentovanih ljudi, a jako malo mesta i prostora za njihovu promociju“, objasnila je Pavlović u intervjuu Tanjugu, dodajući da su se organizatori u cilju afirmacije mladih odlučili da prošire Festival.
Pavlović je objasnila da je, kada je festival osnovan, glavna želja organizatora bila da pomaže i u promociji mladih di džejeva iz centralne Srbije.
“Mi smo se proširili i na niz drugih oblasti, pa ćemo ove godine promovisati mlade fotografe, režisere, kroz bioskop na otvorenom, mlade crtače grafita, a osim promocije umetnosti cilj je i promocija društvenog aktivizma s obzirom na to da Vrnjačka Banja sama ima puno ne vladinih organizacija koje se zalažu za društveni aktivizam mladih, očuvanje životne sredine“, ispričala je Pavlović.
Ona je rekla da Festival od ove godine, budući da je proširen na druge zone, neće biti samo na Letnjoj pozornici na kojoj se svake godine održava muzički deo programa, već će biti u centru Vranjačke Banje – na promenadi i u poznatom parku u Vrnjačkoj Banji.
U muzičkom delu programa, koji se održava na dve bine – Tuborg i Redbul – nastupiće tokom dve festivalske večeri di džejevi kao što su Džejms Zabiela, Aleks Nigeman, Miloš Pavlović, Noir, kao i dvojac „Don’t“ iz Niša i „Kind of man“ iz Trsetnika, dok je poslednje festivalsko veče je kao i prethodnih godina posvećeno domaćoj muzičkoj sceni, a ove godine nastupiće ?Darkwood Dub?, ?Sinestezija?, MVP i S.A.R.S.
Svi izvođači elektronske muzike koji su prošli konkurs „Mlade nade Lovefesta“ imaće takođe priliku da nastupe na Tuborg bini i Redbul bini, rekla je Pavlović.
Ona je iz programa izdvojila sinema zonu na kojoj će se prva dva dana prikazivanti filmovi koji će se takmičiti za izbor za tri najbolja filma.
“To su filmovi mladih studenata iz Srbije i iz regiona, a treći dan zone biće prikazan film ‘Lice Revolucije’ koji je na ovogodišnjem Beldoksu dobio posebnu nagradu žirija, a glavni lik filma Branko Ilić će razgovarati sa publikom o filmu i o samoj temi filma“, istakla je ona.
Prema rečima Pavlovićeve foto zona je jedina zona koja traje 24 sata stalne izložbe gde će svi posetioci moći da vide ko su izabrani fotografi.
“Od 132 prijave mladih iz čitave Srbije izbrano je oko 40 radova i po tri fotografije svakog od njih će biti izloženo, a tema je bila ‘Art begins with ideas’ (Umetnost počinje idejom)“, objasnila je Pavlović.
“Posebno zanimljiv dan na grafiti zoni je prvi dan kada će strit art umetnik iz Niša Eško Kurtić sa svojim timom crtati grafite, a još zanimljiviji dan u grafiti zoni je interaktivni dan kada će svi posetioci moći da dođu i da nam nešto nacrtaju i ostave neku poruku Festivalu“, istakla je Pavlović.
Pavlović je naglasila da je prisustvo posetilaca na svim zonama potpuno besplatno, kao i koncerti na čilaut zoni, a cena karte za sve tri večeri muzičkog programa je 1.200 dinara do početka Festivala.

 

Povezana vest:  Elemental svira u Beogradu