BBF_2012_14.8.

Vrhunski zvuk na Belgrade Beer Festu 2012
 
Belgrade Beer Fest je ove godine pokriven Meyer sound sistemom, koji garantuje vrhunsko ozvučenje i užitak za posetioce festivala. Zvučne sisteme američke kompanije Meyer, za svoje koncerte, najradije biraju velike svetske zvezde, kao što su Paul Mc Cartney, Andrea Bocelli, Kid Rock, Bob Dylan, Brian Adams, R.E.M, Joe Cocker, Metallica i mnogi drugi. Kompanija Meyer postavlja veoma visoke standarde, tako da firme koje rentiraju njihove sisteme moraju da imaju sound inžinjere sa Meyer licencom. Produkcija zvuka za Beer Fest 2012 poverena je jednom od najvećih evropskih rentala Meyer sistema, firmi Festival Novo Mesto iz Slovenije. Dosadašnja iskustva sa ovakvim ozvučenjem na velikim svetskim festivalima, pokazala da je reč o visoko kvalitetnom zvuku, koji se na zadovoljstvo publike, u svakom delu festivalskog prostora čuje dovoljno glasno i klvalitetno.
Po prvi put, festival je pokriven sa dve delay linije zvučnika i to na bini 32 Majlo kutije, na prvoj delay liniji 12 kutija i na drugoj liniji takođe 12 kutija. Zvučne kutije su ravnomerno raspoređene na desnoj i levoj strani bine. Karakteristika ovih sistema je vrhunski HI FI kvalitet na velikim prostorima. Publika može kristalno jasno da čuje svaki zvuk, bez obzira u kom delu prostora na festivalu se nalaze. Zvučnici Majlo su postavljeni u tri reda, tako da ni publika sa najistančanijim sluhom ne može da primeti gde se zvuk prekida, a gde nastavlja. Sve u svemu, reč je o najboljem ozvučenju na svetu, tvrde poznavaoci. Poređenja radi, na koncertu Metalike u Beogradu, korišćeno je ovakvo ozvučenje, ali sa 30% manje snage.
Bina koje je ove godine postavljena, po svim tehničkim karakteristikama dostojna je najvećih svetskih zvezda, kao što su “Stonsi” ili “Metalika”. Reč je o potpuno novoj opremi kompanije Sky music, dodatno pojačane setom za adekvatnu rasvetu prilagođenu digitalnim kamerama. Kvalitet i količina rasvete su takođe veči u odnosu na prošlogodišnji Beer Fest. Prvi put u Srbiji, 50 domaćih bendova staje na tako vrhunsku binu i svira na takvom ozvučenju. Bina je veća, viša i šira za šest metara, u odnosu na onu koja je korišćena prošle godine. Postavljeno je 50 svetlosnih jedinica i tri video vola sa većom rezolucijom, na kojima se jasno vidi slika, i sa najudaljenijih delova festivalskog prostora.

 

Povezana vest:  Objavljen spisak pesama Gansa za Beograd