Kurtis-Blow-5444-2-402

Legenda hip hopa Kurtis Blow na festivalu “Svi kao jedan“!
 
Na drugom po redu hip hop festivalu ‘’Svi kao jedan’’ koji će biti održan ove godine 30. i 31. avgusta i 01. septembra u skejt parku na Ušću, pored više od pedeset domaćih, nastupiće i četiri strana izvođača.
Kurtis Blow, legenda Hip Hopa i jedan od najzaslužnijih za stvaranje ovog pokreta, nastupiće na glavnoj festivalskoj bini u petak 31.avgusta zajedno sa najpoznatijim imenom nemačke Hip Hop scene DJ Tomekk-om.
Kurtis Blow je svoju karijeru započeo ranih osamdesetih i na svojoj aktuelnosti nije izgubio sve do danas, a svi poznati reperi današnjice smatraju ga za živu legendu kojoj mogu da se zahvale što danas mogu da se bave poslom kojim se bave. Kurtis blow postavio je neke od standarda u RAP muzici i bio promoter ove muzičke kulture i svega što ona podrazumeva, od ulične poezije, preko grafiti scene u Americi, do razvoja brejk densa i njegove golbalne popularizacije.
U svojoj višedecenijskoj karijeri u istoriju muzike upisan je kao prvi reper koji je potpisao za veliku i komercijalnu izdavačku kuću (Mercury), a hitovima “The breaks“, “8 million stories“ , “The basketball“ i najvećim od svih “If I ruled the world“ ostao je upamćen i pod nadimkom “The Godfather of Hip Hop“.
Takodje je interesantno i da se DJ Run iz čuvenog rap sastava Run DMC na početku njihove karijere predstavljao i pod nadimkom “The son of Kurtis Blow“.
Poznati nemački DJ i producent Tomasz Kuklicz a.k.a. DJ Tomekk je sinonim za Hip Hop kulturu u Nemačkoj, u zemlji u kojoj je Hip Hop pokret pored Velike Britanije zvanično najzastupljeniji u Evropi. Tokom svoje dugogodišnje karijere saradjivao je sa nekim od najpoznatijih imena američke Hip Hop scene poput Ice-T, fatman Scoop, Khia, Xzibit, Lil Kim, KRS-One, Flavor Flav (Public Enemy) i Gza (Wu-tang Clan).
Pored ova dva velikana Hip Hopa, na festivalu će nastupiti i poznati Minhenski DJ-evi Don Dado i Benny Bianco, koji će prvog dana festivala, u četvrtak 30.avgusta pored još dvadeset domaćih izvođača u svom dvočasovnom “Back2Back“ setu zabavljati publiku u beogradskom skejt parku.
Imena preko pedeset domaćih izvođača koji će nastupiti na festivalu biće objavljena početkom sledeće nedelje!
Još jedna važna vest je da su karte za festival puštene u prodaju i da će jednodnevna karta za festival koštati 600din do 15.avgusta, a da će potom do festivala cena ove karte biti 750din, dok će cena kompleta u promotivnom periodu biti 1600din sve do 15.avgusta, dok će posle toga za komplet morati da se izdvoji 1990din.
Samo u subotu 11.avgusta, kompleti karata će biti dostupni po ekstra povlašćenoj ceni od 1400din, i to preko dana u skejt šopu Kobazz, a uveče na promotivnoj žurci festivala na beogradskom splavu Ringišpil, odmah pored poznatog splava Povetarac.
Festivalski program koji će trajati 24 sata, tri dana za redom, svim fanovima hip hop kulture donosi takmičenja u skejtu, rolerima i BMX-u, grafitima i break dance-u, festivalsko selo sa dnevnim stage-om, predavanjima, radionicama, projekcijama filmova ali i svim drugim interesantnim stvarima koje su nastale iz hip hopa kao globalno prihvaćene kulture.
Nakon velikog uspeha prvog izdanja festivala u novembru 2011. kada je napravljen presedan okupljanjem ubedljivo najvećeg broja hip hop izvođača do sada, odziv od oko 3.000 fanova prevazišao je očekivanja organizatora i na taj način dokazao da ima potencijal daleko veći od hale Beko. To je bio glavni razlog da već ove godine hip hop festival preselimo u veći prostor i u bolji termin, pod mnogo boljim okolnostima i sa neuporedivo bogatijim sadržajem.

 

Povezana vest:  Brkovi na Palanačkom Dunav Festu u Bačkoj Palanci