Stidljiva ljubičica uskoro u prodaji

Stidljiva ljubicica - coverČetvrto, ali ne manje bitno izdanje iz edicije 2 na 1, koje se uskoro očekuje u Jugotonu, je CD Stidljive ljubičice. 
Stidljiva ljubičica pojavila se iznenada, niotkuda. Bili su više od deset godina mlađi od tadašnje konkurencije. Imali su žensku bubnjarku Elviru. Bili su tinejdžeri koji su prvi nastup imali krajem 1979. u holu srednjoškolskog centra Vrbovec od kuda i dolaze. Njihove pesmice bile su kratke, jedva 2-3 minuta, raznolike, zanimljivih ritmova i zaraznih melodija. Svirali su neki svoj veseli pover pop.
U tih nekoliko meseci slave Stidljiva ljubičica nekoliko je puta gostovala na televiziji, pisalo se o njoj, i to vrlo pohvalno, u prestižnom Džuboksu, tako da su je, iz nekih čudnih razloga zavoleli i oni najtvrdokorniji tipovi. Zvučala je nekako naivno i elementarno, ali ne i banalno.
Stidljiva ljubičica je snimila svoj prvi singl „Volim te“ 1980. godine, a krajem 1981. objavljen prvi album grupe „Osvrni se na mene“.Iste godine na prestižnom alternativnom festivalu u Subotici pesma „Moj prijatelj ide u vojsku“ istog singla osvojila je dvostruku nagradu stručnog žirija i publike. 
Vrlo brzo nakon objavljivanja prvog albuma izašao je i drugi „Jesenje frke“. Ploča je zvučala ambicioznije, pevač Renato Happ bolje je pevao, radio stanice su sve više puštale Stidljivu ljubičicu, pa se činilo kako je to tek početak jedne sjajne karijere.
Međutim, momci iz benda su uskoro otišli u vojsku, i to je bio kraj. Bend se više nikada nije okupio. Njihove pesme su se sve ređe i ređe „vrtele“ na radio stanicama. I tako je u neka doba, kada su se sasvim istrošile brazde njihove dve gramofonske ploče, nestalo Stidljive ljubičice. 
I sada nakon 30 godina Croatia Records je izdala CD sa dva albuma i dva singla, sa 29 originalnih pesama i originalnim dizajnerskim rešenjima. 

Povezana vest:  Preminuo Sinan Sakić