SPOSA_splitSplićanke bi i u crnini pred oltar 

U specijalizovanim salonima venčanica u Hrvatskoj više se ne traže samo tradicionalne dugačke, bele ili bež venčanice, već i haljine s ekstravagantnim detaljima, pa čak i venčanice crne boje. 
Na revijama venčanica primećeno je da haljine za sudbonosno „da“ više ne moraju da budu klasične i tradicionalne – dugačke, bele ili krem boje, baroknog kroja, a u tome prednjače Splićanke koje traže cvetne venčanice, ekstravagantne detalje, a nedavno je tražena i -crna venčanica, piše „Slobodna Dalmacija“. 
U poznatom splitskom salonu Spose kažu da su buduće mlade tražile haljine dopunjene crvenim mašnama i cipelama, ili plišanim smeđim kratkim korsetom. 
Modno drske Splićanke, ocenjuje list, traže prekratke suknje, preduboke dekoltee, a nedavno je tražena i -crna venčanica. 
Međutim, stilisti iz modnog salona Spose uspeli su da odgovore mladu od tog zahteva, tako da su na njeno insistiranje ostali samo crni detalji poput vela i drugih dodataka od crnog tila, što je bilo utešno jer je poznato da sličnih modela ima i na svetskim revijama visoke mode, i u katalozima. 
U salonu kažu da je venčanje prilika da se obuče belo, da je crna boja morbidna, prekrtaka suknja neprimerena i sugerišu budućim mladama umereniji izgled, pogotovo ako planiraju crkveno venčanje.

Povezana vest:  Počeo jesenji ciklus tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom”