Metallica_Nuremburg_bbgunsm

Nakon filma „Metalika“ će se posvetiti novom albumu

 

Film benda „Metalika“ biće više od snimka koncerta, ali ne treba očekivati ništa u fazonu filma „The Song Remains the Same“ grupe „Led Zeppelin“ iz sedamdesetih godina, piše magazin „Bilbord“. Bubnjar Lars Ulrih je najavio da će biti dosta priče u filmu, kao i da će im predstojeći nastupi u Meksiko Sitiju, počev od sutra, poslužiti kao proba uoči koncerata koje će za potrebe filma snimati reditelj Nimrod Antal 24. i 25. avgusta u „Rogers“ (Rodžers) areni u Vankuveru.

Povezana vest:  Koncert Gatuza i Zoran Čalić benda u Mikser Houseu

Bend je prethodno bio na turneji po Evropi, u okviru koje su svirali i na beogradskom Ušću, a pre Vankuvera održaće koncert i u Edmontu.

-Ostatak filma biće sniman dve ili tri sedmice nakon koncerata u Vankuveru, negde sredinom septembra – rekao je Ulrih i dodao da bi film trebalo da se pojavi sledeće godine.

Bubnjar „Metalike“ potvrdio je da će i naredne godine organizovati „Orion“ festival, dodavši da će gledati da ga zadrže u Nju Džersiju ili na istočnoj obali, pre nego da ga „presele bliže svojoj kući“.

Povezana vest:  Arrested Development u Beogradu

Ulrih je rekao da još uvek nisu odlučili kada će početi sa snimanjem novog albuma, nakon „Death Magnetic“ iz 2008.

-Godina je bila puna dešavanja oko osnivanja novog festivala i rada na tome da ta ideja zaživi. Ali svaki put kada Džejms Hetfild uzme gitaru, iz njega izađe neki dobar rif i ja tada pokušavam da to i snimimo i da u sve to ubacim i malo bubnjeve – ispričao je Ulrih.

Povezana vest:  Adelin hit Hello do milijarditog pregleda za rekordna tri meseca

On je najavio da će se nakon filma posvetiti snimanju albuma.

-Koncentrisaćemo se samo na muziku i novi album će nam biti prioritet. Neverovatno je da i posle 31 godine na sceni, budemo ovoliko zauzeti – dodao je Ulrih.