nebojsa_ilic_sp_nz_2010_1

VESLANJE

Ilić: Stojić i Beđik spremni za kvalifikacije

 

Srpski veslači Nikola Stojić i Nenad Beđik sutra će trkom dvojaca bez kormilara u Itonu započeti takmičenje na Olimpijskim igrama.

Prema rečima selektora veslača Srbije Nebojše Ilića, dvojac se dobro spremio za izazove koji predstoje.

-Cilj nam je da Stojić i Beđik odveslaju na svom najvišem nivou, a videćemo za šta će to biti dovoljno. Njih dvojica su bili šesti na Svetskom kupu u Minhenu sredinom juna u gotovo istoj konkurenciji koja ih očekuje ovde. Svako ima svoju stazu, dva kilometra pred sobom i ostaje da se samo nadamo da ćemo odveslati jednu dobru tehničku i taktičku trku – kazao je Ilić.

Povezana vest:  PLIVANE, Anja Crevar bez finala na 400 mešovito

Sutrašnja trka u Itonu počinje u 13 sati po našem vremenu, a protivnici Srbije biće čamci Francuske, Poljske, Novog Zelanda i Mađarske.

Prve tri posade direktno će otići u polufinale, dok će četvrta i peta morati u repesaž. U drugoj grupi kvalifikacija su posade Holandije, Kanade, SAD i Australije, a u trećoj čamci Grčke, Nemačke, Italije i Velike Britanije.

-Za razliku od Stojića, kome će Igre u Londonu biti četvrte, Beđik ima prvi put čast da učestvuje na najvećoj smotri sporta. To što je prvi put deo jedne ovako velike sportske predstave nije ga ni najmanje poremetilo – a naveo je Ilić.

Povezana vest:  Krem srpskog plivanja ovog vikenda u Zrenjaninu na Zimskom državnom prvenstvu

On je dodao i da uslovi na stazi nisu katastrofalni, ali su „veoma loši“.